Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



ABBASI KÕNE KAOTAB IGASUGUSE LOOTUSE RAHUMEELSE LAHENDUSE LEIDMISEKS
01.09.11  

Möödunud laupäeval tegi Mahmoud Abbas pöördumise Ramallah´s toimunud kolmandale imaamide ja jutlustajate konverentsile. Ta kinnitas, et Palestiina Omavalitsus kavatseb 20. septembril taotleda ÜROlt omariikluse toetamist. Ta kordas ka oma nõudmist, et Palestiina riik tuleb luua 1967. aasta piiridega ning rõhutas, et peab esmatähtsaks Hamasiga äraleppimist Gazas. Iisraeli tunnustamise kohta ütles Abbas: “Me ütleme, ärge andke meile juutide riiki, me ei aktsepteeri seda ega nõustu taolisete kõnelustega, ega ütle, et asundusteblokid on fakt, või et põgenike probleemi lahendus seostub ainult Palestiina riigiga. Me ei aktsepteeri sellist juttu. Kvartett ei saa meile peale suruda ühtki riigivormi või Iisraeli riigi iseloomu tunnustamist. See ei ole meie asi. Meie ei saa otsustada, et Iisraeli riik on juutide oma või heebrea riik. Seega me ei aktsepteeri neid mõtteid...”

Kommentaar:
Abbas koos oma toetajaskonnaga on osavalt levitanud seisukohta, et palestiina araablased ei peaks olema ainukeseks (potentsiaalseks) riigiks maailmas, millelt nõutakse Iisraeli riigi tunnustamist juutide riigina. Ent probleem on selles, et ükski teine riik (või silmapiiril olev riik) ei nõua endale kogu Iisraeli territooriumi kui oma iidset kodumaad, nii nagu seda teeb Palestiina Omavalitsus oma rahvale hariduse andmisel just taolist ajalooversiooni pakkudes. Ning ükski teine riik ei nõua, et tema kodanikel peab olema õigus massiliselt Iisraeli tulla. Sõbrad aktsepteerivad sind automaatselt sellena, kes sa oled, ning seetõttu ei nõua sa neilt tagatist. Tagatisi nõutakse oma vaenlastelt.

Abbasi ülaltoodud avaldus näitab kahjuks veelkord, et tegu on Iisraeli vaenlasega. Paljud iisraellased on valmis rahu nimel väga kaugele minema: nad on valmis loobuma asundustest, nad on valmis taanduma ”rohelise piirini”, nad on valmis isegi Jeruusalemma jagama. Ent vaid vähesed on valmis selleks, et nende maa palestiina araablastega üle ujutatakse. Abbasi nõudmine, et põgenikele tuleb anda õigus Iisraeli tagasipöördumiseks, muudab rahu saavutamise võimatuks.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.