Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



KÕRGENDATUD VALVELOLEK IISRAELIS NING TERRORIRÜNNAKU “HUKKAMÕISTMINE” PALESTIINA OMAVALITSUSE POOLT
01.09.11  

Iisrael on kaks nädalat tagasi Eilati lähedal toimunud terrorirünnakute järel endiselt kõrgendatud valvelolekus. Ramadanikuu lõpus ning teisipäeval alanud moslemite püha Id al Fitr ajal on rünnakuid tavaliselt kõige sagedamini toimunud. Esmaspäeva varahommikul ründas üksik terrorist populaarset ööklubi Tel Avivis ning tekitas noahaavu kaheksale inimesele. Terrorist oli ebaseaduslikult tulnud üle “rohelise piiri” Nablusest (Shekemist). Tänu turvameetmete tugevdamisele avalikes kohtades hoiti suurim katastroof ilmselt ära ja keegi surma ei saanud.

Iisraeli kaitseminister Matan Vilnai ütles teisipäeval, et rohkem kui kümnest inimesest koosnev terroriüksus, mis kuulub Islami Dzihaadile, valmistab ette veel ühte rünnakut Egiptuse piiri tagant Siinaist. Iisrael on oluliselt suurendanud oma julgeolekujõude piiril ning sulges liikulusele piki piiri kulgevad maanteed nr 10 ja 12.

Kuigi viimased päevad on valitsenud suhteline vaikus, on Iisrael valmis uuteks Gazast lähtuvateks raketirünnakuteks edelapiirkonna linnadesse ja asulatesse. Augustikuus sooritasid erinevad Gazas tegutsevad terrorirühmitused tervelt 170 raketi- ja mürsurünnakut Iisraeli pinnale. See on suurim rünnakute arv pärast 2009. aasta jaanuaris toimunud Gaza sõda.

Kommentaar:
Pidev terrorism on oht, millega Iisraelil on raske toime tulla. Ründamisvormid on väga erinevad, rünnakuid teostavad nii rühmitused kui ka "üksikud hundid"; rünnatakse kõige uudsemate relvadega, nagu raketid või tankitõrjemürsud, aga teostatakse ka pussitamisi; ründamisel kasutatakse autosid, traktoreid ja veoautosid, aga tehakse ka enesetapurünnakuid; rünnakuid tehakse avalikes kohtades nagu restoranid, bussid ja tänavad, aga ka kodudes. Mitmekesistele meetoditele vaatamata on Iisraelil õnnestunud terrorismi oluliselt vähendada. Eelseisev ülesanne on vähendada seda ainsa aktsepteeritava tasemeni, st nullini. Teine keeruline ülesanne on veenda rahvusvahelist üldsust, et Iisraeli vastumeetmed nagu turvatara, teetõkked, ja terrorismi taristu ründamine on õigustatud ja vajalik.

Terrorismi puhul pole suurim probleem siiski mitte Iisraeli, vaid araabia poolel. Näiteks Palestiina Omvalitsus ei jõudnudki selleni, et oleks hukka mõistnud Eilati rünnaku, milles hukkus kaheksa iisraellast, neist kuus tsiviilisikut. Kuna terroritöö toimepanijad olid pärit Gazast, ametlikult Palestiina Omavalitsusele alluvast piirkonnast, tuleb igati õigustatult küsida, miks Palestiina Omavalitsus vaikis. Palestiina Omavalitsus mõistis hukka esmaspäevase rünnaku Tel Avivis, kuid nõudis samal ajal terroristi vabastamist! Taolise hukkamõistu alatekst ütleb, et Iisraeli noorte mõrvamise katse ei tohiks olla karistatav. Taolise seisukohaga kooskõlas on video, mida Palestiina Omavalitsuses viimase kolme kuu jooksul mitu korda nädalas on näidanud. Selles ülistatakse 35 iisraellast tapnud naisterroristi Dalal Mughrabit.

Toodud illustaratsioonile täienduseks: möödunud reedel esitas Egiptuse moslemite usuliider ja Ameerika islamiuuringute keskuse asutaja dr Sallah Sultan üleskutse Iisraeli suursaadiku Egiptuses ja Iisraeli turistide tapmiseks. Tema enda sõnad olid: ”Kutsun üles suursaadikut tapma, mitte lihtsalt välja saatma.” Sultani sõnul on see islami seaduste järgi vajalik, sest kolm egiptuse sõdurit hukkusid Eilati terrorirünnaku ajal arvatavasti Iisraeli helikopterirünnaku läbi. See juhtus põhjusel, et neid peeti ekslikult terroristideks (mõned terroristid kandsid Egiptuse sõjaväe vormi). Al-Jazeera telekanalis näidatud videoklipis ütles Sultan, et ”suhete normaliseerimisest sionistliku üksusega” ei ole kunagi tulnud midagi head. (Pange tähele sõna ”rahuleping” vältimist, arvatavasti tema usu pärast, et rahu ei sõlmita mittemoslemistega).

Probleemiks israellaste vastu suunatud terrorismi puhul on, et seda aktsepteerivad ja isegi õhutavad üles paljude araabia riikide juhid ning viimaste statistiliste andmete järgi ka suurem osa nende elanikest. Kui seda hukka mõistetakse, siis tavaliselt mitte põhimõtte pärast, vaid poliitilistel põhjustel. Ebameeldiv seejuures on asjaolu, et need riigid naudivad jätkuvalt rahvusvahelist toetust ja rahasid ning sidemete pärast terrorismiga on neid vaid üksikutel juhtumitel kritiseeritud. Taoline leebus terrorismi suhtes ilmneb selgemalt käesoleva kuu teisel poolel, kui tervelt 130 riiki valmistuvad ÜRO-s Palestiina riigi poolt hääletama. Palestiina riigi toetuseks hääletamine on vastuolus mõnede lääne ühiskonna ja vana maailma peamiste põhimõtetega.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.