Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



PALESTIINA OMAVALITSUS TÄHISTAB JUBA OMARIIKLUST
23.09.11  

Palestiina Omavalitsus alustas kolmapäeval Läänekalda linnades ametlikke pidustusi omariikluse saavutamise puhul, kuigi ÜROle esitatava taotluse saatus on ebaselge. Palestiina Omavalitsus on otsustanud taotleda oma riigile tunnustust ühepoolsete sammude kaudu, mitte läbirääkimiste kaudu, nagu näevad ette ÜRO resolutsioonid 242, 338 ning Oslo lepped. PVO saadik ÜRO juures Maen Areikat teatas eelmisel nädalal, et tulevane Palestiina riik peaks olema “juudivaba”.

Rahumeelsete meeleavalduste kõrval esines kolmapäeval Juudea ja Samaaria (Läänekalda) erinevates piirkondades kokkupõrkeid sadade palestiina araablaste ja Iisraeli Kaitsejõudude (IKJ) vahel. Mõned mässajad süütasid autokumme ja loopisid turvatöötajaid kividega. IKJ keskkomando on kõrgendatud valvelolekus ning valmis mobiliseerima ja kasutama lisajõude. Iisraeli julgeolekujõude on instrueeritud tegema mõistlikke otsuseid, mis aitavad vältida inimkaotusi.

USA üritab koos oma liitlastega New Yorgis jätkuvalt Palestiina Omavalitsust taotlusest loobuma veenda. Ka Prantsusmaa on Palestiina Omavalitsust oma ÜRO liikmelisuse taotlusest loobuma õhutanud: Prantsusmaa ja USA presidendid kavatsesid tugevdada kolmapäeval oma survet oma Palestiina ametivennale, üritades ühiselt veenda Mahmoud Abbasi taotlusest loobuma. Teiselt poolt kutsus Moskva Washingtoni üles mitte panema vetot Julgeolekunõukogu hääletusele Palestiina liikmelisuse üle ÜROs.

Iisrael on algatanud ÜROs “diplomaatilise välksõja”, kasutades viimast võimalust PO taotluse nurjamiseks. Iisrael on seadnud kampaania eesmärgiks hoida ÜRO Julgeolekunõukogus toimuval hääletusel ära kahe kolmandiku toetus Palestiina omariiklusele. See võimaldaks vältida USA vetot otsusele. Iisraeli pingutused on vilja kandmas, näiteks varem palestiinlaste taotlust toetada kavatsenud Nigeeria ütleb nüüd, et ei osale hääletamisel. Sellisel juhul vajavad palestiinlased nii Gaboni kui ka Bosnia toetust. Iisraeli ametnike varasema hinnangu järgi hääletab Gabon Palestiina poolt, kuid Gaboni valitsus on ametlikult teatanud, et ei ole veel seisukohta võtnud. Praeguseks on kindel, et vähemalt viis jugeolekunõukogu liiget ei toeta palestiinlaste omariikluse taotlust. Need on USA, Saksamaa, Prantsusmaa, Suurbritannia ja Kolumbia.

Kui palestiinlaste taotlust toetab vähemalt üheksa Julgeolekunõukogu 15-st liikmest, on USA sunnitud kasutama vetoõigust.

Kommentaar:
Araablaste 1967. aasta agressiooni järel ÜROs vastu võetud resolutsioon 242 ütleb selgelt, et Iisraelil, nagu mis tahes teisel riigil, on õigus kaitstavatele piiridele ning rahuläbirääkimised peavad toimuma osapoolte vahel ilma sunduseta.

ÜRO, kus loodi sellised tähtsad konventsioonid nagu Inimõiguste Konventsioon ja Genotsiidi Konventsioon, on nüüd manipulatsioonide tõttu muutumas äratundmatuks organiks, kus türannid ja inimõiguste rikkujad otsustavad inimõigusi puudutavate küsimuste üle ning kus Ahmadinejadi taoline antisemiitlik diktaator nõuab otse ÜRO poodiumilt Iisraeli hävitamist.

ÜRO peassambleest ei tasu täna oodata õiglust, sest suurem osa diktaatoritest ja islamiriigid toetavad araablasi mis tahes tingimustel.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.