Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



KAS TÖÖPARTEI ÄRKAB JA JÄTAB KADIMA KÕRVALTVAATAJAKS?
29.09.11  

Iisraeli Tööpartei, millel on rikas ajalugu ja Iisraeli juhtimise traditsioon, valis uue juhi. Partei on viimastel aastatel läinud läbi väga keerulistest aegadest . Saadikukohad Knessetis on vähenenud 20lt kaheksale. Shely Yachimovich edestas endist partei juhti Amir Peretzit, vaatamata sellele, et ükski Knesseti Tööpartei saadik teda ei toetanud. Yachimovitz, kes sai 54 % häältest, asub juhtima parteid, mis on pidanud üle elama sisevõitlusi ja isegi lõhenemisi. Alles hiljaaegu lahkus parteist selle endine juht Ehud Barak, kes võttis viis Tööpartei esindajat kaasa oma uude parteisse Atzmaut (Iseseisvus).

Valimiste järel helistas Kadima juht Tzipi Livni Yachimovitzile, et teda õnnitleda. Ta ütles: “Ma näen Tööparteid meie (Kadima) iseenesestmõistetava partnerina sionistlikul rahu ja õiglase ühiskonna ehitamise teel.” Praegu on teised Tööpartei liikmed avaldanud toetust oma esimesele naisjuhile pärast legendaarset Golda Meiri, kuid liigub ka jutte edasistest lõhenemistest.

Kommentaar:
Endine ajakirjanik Shely Yachimovitz, kes valiti Knessetisse esmakordselt 2006. aastal, toob Tööparteisse värskeid tuuli. Teda iseloomustab otsekohene stiil ning ta jätab ausa ja siira poliitiku mulje, kes ei ole sugugi oportunistlik. Tema juhtimisel võib Tööpartei oma endise tugevuse saavutada. Sellisel juhul võib partei hakata Kadimalt hääli röövima ning Tzipi Livni võib oma “iseenesestmõistetava partneri” tegevuse tulemusel näha oma partei lagunemist.

Kui Tööpartei oma esialgse iseloomu taastab, on raske on leida poliitilisel kaardil kohta Kadima jaoks. Kadima loodi ühe mehe – Ariel Sharoni – plaanide elluviimiseks ning pärast tema lahkumist ei ole partei oma identiteeti suutnud kujundada. Selle peamiseks ülesandeks näib olevat Likudiga võitlemine. See on olemuselt ”mitte-Likud” partei, mille juhtkonnas on mitmeid poliitilisi oportuniste ja millel puudub ühtne tegevuskava. Kadima paremtiiva esindajad võiksid sama hästi hääletada Likudi poolt ja vasaktiiva esindajad Tööpartei poolt.

Et poliitika ei sõltu ainult poliitilisest tegevuskavast, vaid ka karismaatilistest isiksustest, võib olukord muutuda, kui Kadima leiab endale karismaatilisema juhi. Niikaua kui Livni tüüri juures on, ei ole tõenäoliselt muutusi oodata. Lisaks on Tööparteil rahva hulgas poolehoidjaid oma ajaloo tõttu. Võttes arvesse ka praegu sotsiaalprobleemide tõttu toimuvaid meeleavaldusi, on Tööparteil kõige rohkem võita ning Likudil on kõige rohkem kaotada, lihtsalt sellepärast, et on praegu võimul.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.