Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



JUUDID TÄHISTAVAD TÄNA UUE AASTA SAABUMIST
29.09.11  

Alates 28. septembri päikeseloojangust kuni 30. septembri õhtuni tähistavad juudid uue, 5772. aasta algust. Uus aasta algab juutide kalendri järgi tisrikuu 1. päeval. Heebreakeelne ”uus aasta” – Rosh Hashanah – tähendab ”aasta pead”.

Rosh Hashanah tähistamisel rõhutatakse erilisi suhteid Jumala ja inimkonna vahel ning meie sõltuvust Jumalast kui loojast ja meie elu alalhoidjast. Erinevalt uue aasta tähistamisest paljudes kultuurides iseloomustab juutide uue aasta saabumist palve ja enda sisemusse vaatamine, mitte lõbutsemine.

Piibel viitab Rosh Hashanale kui ”sarvepuhumise päevale” (3. Moosese 23:24). Üks tähtsamaid traditsioone sel päeval on shofari (jäärasarve) puhumine. Mõlemal päeval puhutakse seda kokku 100 korral. Teine populaarne tava nende pühade ajal on mee sisse kastetud õunte söömine. See sümboliseerib soovi uueks magusaks aastaks. Traditsiooniliste toitude hulgas on veel kalapea (”olgu me kui pea ja mitte saba”) ning granaatõunad (”olgu meil nii palju häid tegusid kui on graanaatõunas seemneid”). Traditsiooniliseks tervituseks Rosh Hashana ajal on: ”Shana tova!” – “olgu sul hea aasta”.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.