Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LAUPÄEVAL ON YOM KIPPURI PÄEV, MIS ON JUUTIDE KÕIGE TÄHTSAM PÜHA
07.10.11  

Yom Kippuri päeva peetakse juutide aastaringi kõige tõsisemaks päevaks. Nimetus ”Yom Kippur” tähendab lepituspäeva ning käsu selle püha pidamiseks leiab 3. Moosese raamatust 16:29-31. Sel päeval peetakse 25-tunnist paastu ja palvetatakse palju. Peamisteks teemadeks on lunastus ja lepitus. Suurem osa päevast veedetakse sünagoogides palvetades ja patte üles tunnistades. Teenistuste lõppemist õhtu saabumisel tähistab shofari (jäärasarve) puhumine.

Yom Kippur on hingamispäevade hingamispäev. Ükski teine päev ei ole nii vaikne ja rahulik kui lepituspäev. Erinevalt kõigist teistest juutide pühadest, mille juurde kuuluvad traditsioonilised pidusöögid, on Yom Kippur paastupüha. Praktiliselt kõik juudid, isegi ilmalikud, paastuvad söögist ja joogist ning lähevad sünagoogi. Teine oluline piirang Yom Kippuri päeval on sõidukite kasutamise keeld. Sel päeval ei edastata tele- ega raadiosaateid ning lennujaamad on suletud.

Pärast Yom Kippuri päeva algavad ettevalmistused järgmiseks pühaks, mis on lehtmajadepüha. Yom Kippurile järgneval õhtul võib näha peresid ehitamas oma aedadesse ja rõdudele selle viis päeva hiljem alagava püha tähistamiseks lehtmajasid.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.