Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



SKANDAALSED AVALDUSED, MIS KEDAGI EI HÄIRI
07.10.11  

Viimase paari nädala jooksul on nii poliitilisel ja diplomaatilisel areenil kui ka meedias Iisraeli ja palestiina araablaste vahelisele konfliktile pööratud suurt tähelepanu. Palestiina Omavalitsuse taotlus ÜRO täisliikmeks saamiseks ning Iisraeli, USA ja teiste riikide poolt selle takistamiseks võetud meetmed on põhjustanud reaktsioone ja avaldusi eri tasandi juhtidelt. Järgnevalt esitame kommentaare, millega araablaste ja moslemite juhid viimaste nädalate jooksul on esinenud. Mitte kõik neist ei ole seotud ÜRO-s toimunuga, vaid puudutavad konflikti ennast.

Islami Revolutsiooni ülemjuht ja Iraani kõige mõjukam mees ajatolla Homeini, kes pidas pühapäeval Teheranis viiendal palestiinlaste intifada toetuseks korraldatud konverentsil kõne, keeldus tunnustamast kahe riigi lahendust: “Ükski Palestiina jagamise plaan ei ole vastuvõetav… Nõuame vabadust kogu Palestiinale, mitte osale Palestiinast.” Tema sõnu kordas Iraani president Mahmoud Ahamdinejad, kes lisas, et “maa tuleb tagastada selle tegelikele omanikele.”

Tugeva surve all olev Süüria president Bashar Assad ütles esmaspäeval vestluses Türgi välisministriga, et kavatseb rünnata Iisraeli, kui maailm otsustab astuda samme, et takistada meeleavaldajate jõhkrat mahasurumist tema riigis: “… mul on vaja ainult kuut tundi, et viia sajad raketid ja mürsud Golani kõrgendikele ja rünnata nendega Tel Avivi.” Assad lisas, et sellele järgneksid Hizb´Allah ja Iraani rünnakud Iisraelile ja USA ja Euroopa sõjalistele struktuuridele Pärsia lahe piirkonnas.

Türgi peaminister Recep Tayyip Erdogan, kes on juba varemgi ähvardanud astuda vastu Iisraeli sõjalaevadele, et “kaitsta” järgnevaid võimalikke Gazasse suunduvaid laevu, naeruvääristas pühapäeval, 24. septembril CNN-is Gaza terroristide raketirünnakuid Iisraeli linnadele ning ütles: “Teiselt poolt teame, et tapeti sadu tuhandeid palestiinlasi… Iisrael on selles mõttes väga jõhker ning ei näita mingit halastust.“

Egiptuse saadik Palestiina Omavalitsuses Yasser Othman ütles reedel: ”Me peame valmistuma selleks, et Iisrael kavatseb lähiajal Siinai üle võtta.” Egiptuse juhid on mitmeid kuid vihjanud Iisraeliga sõlmitud rahulepingu lõpetamisele. Eriti pärast terrorirünnakut Eilatis, mille käigus tapeti viis egiptuse sõdurit.

Ning lõpuks, Fatah keskkomitee liige Abbas Zaki ütles 23. septembril intervjuus araabiakeelsele Al-Jazeerale: “Kui me ütleme, et lahenduse aluseks tuleb võtta need piirid (1967. aasta 4. juuni), siis president Abbas mõistab, meie mõistame, ning kõik teavad, et suuremat eesmärki ei saavutata ühe sammuga. Kui Iisrael taandub Jeruusalemmast, evakueerib 650 000 asunikku ja lammutab turvatara, mis saab siis Iisraelist? See leiab oma lõpu.” Zaki jätkas: “Öelda, et me tahame Iisraeli minema pühkida… on väga keeruline. See väide pole poliitiliselt vastuvõetav. Ärge seda maailmale rääkige. Hoidke see teadmine endale.”

Kommentaar:
ÜRO põhieesmärk on vaidlusküsimuste rahumeelne lahendamine. Kõik eespool tsiteeritud isikud, välja arvatud viimane, esindavad ÜRO liikmesriike. Isegi Palestiina Omavalitsusel lubatakse oma vaateid ÜRO kõnepuldist esitleda. Ent ülaltsiteeritud sõnumid ei ole rahu- ja lepitussõnumid, vastupidi. Ometi mätsivad maailma liidrid ja meedia neid ilustades kinni. Kuidas see võimalik on?

Iraani juhtide sõnumid on vähemalt ausad ja selged. Erdogani sõnumid on keerulisemad ja kavalamad, kuid tema sõnumite tulemus sarnaneb Ahmadinejadi omadega. Türgi juht jätab intervjuusid andes mulje küpsest juhist, kes lihtsalt kaitseb oma rahva ja palestiina araablaste õigusi. Tema sõnumid on aga täis mürki! Ta esitab jõhkraid valesid, teades väga hästi, et suurem osa kuulajatest fakte ei tea ega viitsi neid kontrollida. Isegi CNN-i reporter Fareed Zakaria ei vaidlustanud tema väidet ”sadade tuhandete palestiinlaste tapmise” kohta.

Tõde on see, et esimesest intifadast saadik on tapetud umbes 6000 palestiina araablast, kellest suurem osa olid relvastatud terroristid. Samal ajal on palestiina araablased ise tapnud 3000 rahvuskaaslast, kahtlustades neid luuramises Iisraeli heaks, ning terrorirünnakutes on saanud surma 1500 iisraellast. Kuigi ka ühe süütu inimese tapmine on liig, on tegelikkus Erdogani esitatud tohututest arvudest kaugel. Erdogani selle väite ja märkuse, et ”Iisrael on väga jõhker”, eesmärk on Iisraeli riigi kujutamine deemonlikuna. Kuigi võrdlust natsi Saksamaaga kasutatakse liiga sageli, on selge, et juutide kujutamine deemonlikuna 1930-ndatel aastatel valmistas teed sellele, mis juhtus juutidega 1940-ndatel.

Abbas Zaki avaldus kuulub PVO, Fatah ja PO juhtide avaldustega samasse kategooriasse. Neid peetakse mõõdukateks organisatsioonideks, mis alluvad Mahmoud Abbasi juhtimisele, kuid nende esindajad ja juhid esinevad sageli äärmuslike seisukohtadega.

Ülalesitatud tsitaatidega seoses kerkivad huvitavad küsimused: Kas oli kuulda mingeid reaktsioone neile tsitaatidele mõjukate ringkondade poolt? Kas mõni inimõiguste organisatsioon mõistis neid hukka? Kas ÜRO regeeris sellele suulisele agressioonile oma liikmesriigi suhtes? Mis puudutab Erdogani, siis kas meedia märkas tema ennekuulmatuid valesid? Kas oli üldse kuulda kriitikat tema märkuste kohta? Kas see peaks tegema ettevaatlikuks Türgi peaministri muude mõtteavalduste suhtes? Kas on loogiline eeldada (mida sageli tehakse), et Iisrael peaks neid avaldusi lihtsalt eirama, ning mitte mõtlema ettevaatusabinõude võtmisele?.

Me ei kuulnud eriti reaktsioone neile avaldustele. Mida aga oli kuulda möödunud nädalal? Kuulsime rahvusvahelise kogukonna tugevat ja ühtset hukkamõistu Gilosse 1100 eluaseme ehitamise suhtes! Iraan kõneleb Iisraeli hävitamisest, Assad raketisajust Tel Avis, Erdogan deemonlikust Iisraeli riigist, ning Fatah Iisraeli hävitamisest mitmes etapis, kuid meie loeme lehekülgede kaupa artikleid Jeruusalemma elumajadest. Kui see ei pane häirekella tööle, siis mis veel?

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.