Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



PALESTIINA OMAVALITSUSE HINNANGUD ARHEOLOOGILISTELE ANDMETELE
14.10.11  

Palestiina Omavalitsus (PO) kasutab omariikluse saavutmiseks muude vahendite hulgas arheoloogiliste andmete ümberhindamist. Selle revisionistliku suuna eestvedajaks on muististe ja kultuurivaldkondade eest vastutav PO minister Hamdan Taha. Ajakiri National Geographic avaldas oma jaanuarinumbris Palestiinasse reisima kutsuva reklaami, mis tühistab Iisraeli riigi olemasolu. Taha muististeministeeriumi reklaam ütleb, et Palestiina asub Vahemere ranniku ja Jordani jõe vahel.

Palestiina Omavalitsuse veebilehel on artikkel pealkirjaga “Jeruusalemm – linn, mis kisendab õigluse järele”. Selles väidetakse, et ükski ajalooline uuring ega arheoloogiline väljakaevamine ei ole andnud tõendeid juutide iidsete templite olemasolu kohta. Taha sõnul on Piibel vaid “mütoloogiline jutustus”, Iisraeli arheoloogia on “Euroopakeskne”, “territoorium konfiskeeriti Jumala ja arheoloogia nimel” ning Iisraeli käitumise juured on imperialismis.

Kui peaminister Benjamin Netayahu eelmisel aastal kuulutas, et kaks religioosset pühapaika: Raaheli haud Petlemmas ja esiisade hauad Hebronis, kuuluvad Iisraeli 150 pärandipaiga hulka, mida hakatakse restaureerima, siis nimetas Taha nende kahe pühapaiga seoseid juutidega “kunstlikuks” ja “röövimiseks”. Ta väitis, et ka Surnumere kirjarullid on palestiina araablastelt “varastatud”.

Teine Taha revisionistliku käsitluse sihtmärk on Siilo linn. Kuigi see linn on olnud sajandite vältel juutidele pealinnaks, kus asus kunagi juutide kogudusetelk, kuulutab Taha, et juutide Siilot ei ole kunagi olemas olnud: ”Siilo asunikud teesklevad, nagu oleks nad leidnud kogudusetelgi... Nad võivad leida kondi, mis on jäänud kanast, mida mu vanaisa 50 aastat tagasi sõi, ning väita, et see kuulus ohvriks toodud vasikale,” Taha saab rahalisi toetusi UNESCO-lt, Euroopa riikide valitsustelt ning mitmesugustelt ühingutelt, nagu Studium Biblicum Franciscanum, mis on suurim katoliiklaste organisatsioon Jeruusalemmas.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.