Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



JÄRGMIST RAKETTI OODATES
05.11.11  

Nädalavahetusel tulistati Gazast ümbritsevatesse Iisraeli linnadesse üle 40 raketi. Raketirünnakud vallandas viie rünnakut ettevalmistava terroristi tapmine Iisraeli poolt. Terroristid kuulusid Palestiina Islamidžihaadi organisatsiooni. See organisatsioon, mis on peamine Hamasi konkurent Gazas ning saab toetust Iraanilt, on iga natukese aja tagant Iisraeli linnadesse rakette tulistanud. Iisraeli rünnakus tapeti Ahmed Al-Sheikh Khalil, rühmituse tehnika ja tootmisüksuste komandör.

Rakette tulistati Ashdodi, Yavnehsse, Ashkeloni ja Beershevasse, aga ka teistesse linnadesse ja küladesse. Üks 59-aastane mees sai oma autos surma ning üks teine mees sai Ashkelonis tugevasti vigastada. Rakette langes ka koolimajja ja elumajadesse, kuid nende läbi surma keegi ei saanud. Iisrael ründas vastuseks rida terroribaase, tappes üheksa terroristi. Teisipäeva hommikuks õnnestus Egiptusel saavutada relvarahu vahendamisel edu, sest Palestiina Islamidžihaad oli nõus rünnakuid lõpetama, kui Iisrael samuti lõpetab.

Iisraeli suursaadik ÜRO-s Ron Prosor saatis ÜRO peasekretärile Ban Ki-Moonile kommünikee, milles ta väljendas ootust, et ÜRO mõistab raketirünnakud selgelt hukka. ”Gaza terroristide raketid lendavad ühe kaugemale ning nende lõhkepead muutuvad üha suuremaks. See on pideva Iraanist ja teistest riikidest Gaza maaribale relvade smugeldamise tulemus.”

Kommentaar:
Ligi miljon iisraellast elab praegu pidevalt hirmu all, oodates järgmist raketirünnaku eest hoiatavat häiresignaali. See peaks ÜRO-le, mille eesmärk on inimõiguste kaitsmine, muret tegema. Ent Iisraeli kogemused näitavad, et ÜRO-lt selliste probleemide puhul abi ei ole oodata. Selle asemel näib olukord Gazas ja selle ümbruses pidevalt uue tõsise kokkupõrke suunas arenevat. Kui rahvusvaheline kogukond otsustavalt tegutsema ei hakka, jõuab kätte aeg, mil iisraellased pidevaid rünnakuid ei suuda enam kannatada. Siis tuleb Iisraeli sõjaväel oma kodanike turvalisuste tagamiseks siseneda Gazasse. Sellele kavatseb rahvusvaheline kogukond kindlasti reageerida, ning võimalik, et saame siis taas näha Goldstone´i taolisi ettekandeid, uusi Iisraelivastaseid meeleavaldusi, Iisraeli demoniseerimist ja kritiseerimist. Seejuures kannab ÜRO oma Iisraeli vastase hoiaku ja sellest tuleneva passiivsusega Gaza terroristide tegevuse suhtes vastutust tulevase võimaliku konflikti tagajärgede eest.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.