Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



MEEDIASÕDA: IISRAEL PEAB LÕPETAMA AINULT KAITSEPOSITSIOONIL OLEMISE!
11.11.11  

Jeruusalemmas toimunud konverentsil “Terrorile ja vägivallale õhutamine – uued väljakutsed, uued reaktsioonid” esines eile endine kohtunik ja õppejõud Hadassa Ben-Itto, kes ütles, et Iisrael peab meedias ja õigusvaldkonnas selle riigi vastu käivitatud kampaania vastu võideldes kasutama rohkem ennetavaid meetmeid. Tuues hulgaliselt näiteid Iisraeli-vastase vaenu õhutamise kohta Palestiina Omavalitsuses, araabiamaades ja ka lääneriikides, ütles Ben-Itto, et Iisraelil on ründamiseks hea õiguslik alus. Iisrael on ametis enda kaitsmisega igasuguste veidrate süüdistuste eest, kuid võiks selle asemel kurjategijad kohtu ette viia. “Meie, juudid, oleme asjatundjad jälgimise, kontrollimise ja analüüsimise alal,” ütles ta. Kuid Iisraelil on ammu aeg rünnakule asuda.

Ühepäevasel konverentsil kõnelenute hulgas oli rida tuntud eksperte vaenuõhutamise ja terrorismivastase võitluse alal. Konverentsil rõhutati, et praeguseid asümmeetrilisi sõdasid, milles riikide sõjaväed võitlevad terroriorganisatsioonide vastu, mis ei järgi sõjareegleid, peetakse kolmel tasandil. Esimene on lahinguväli, teine on meedia, ning kolmas on õiguslik tasand. Erinevalt ”vanamoelistest” sümmeetrilistest sõdadest ei tähenda praegu lahingu võitmine veel sõja võitmist. Iisraeli suurimaks probleemiks on arvatavasti sõda kuvandi pärast meedias, kus Iisraeli kujutatakse deemonlikuna. Konverentsil näidati ka mitmeid poliitilisi karikatuure, ka Euroopas looduid, mis kujutavad Iisraeli sõdureid natsidena ning Iisraeli poliitikuid õelate ja verejanulistena. Lisaks sellele esitatakse Iisraeli-vastaseid süüdistusi üha sagedamini rahvusvahelistele õigusorganitele, kus liikmesriikide poliitilise surve tõttu väänatakse sageli õigust.

Kommentaar:
Jeruusalemma Vanalinna kaupmehed seavad tavaliselt hinna utoopiliselt kõrgele, nagu teistelgi Lähis-Ida turgudel tehakse. Tegelik hinnatase sõltub ostjast – sellest, kas ta on uustulnuk või on kogenud ostja. Nad ei loodagi saada küsitud hinda, kuid üritavad saada võimalikult suurt tulu, ning kui ost on sooritatud, siis kurdavad nad alati väikese sissetuleku üle. Kui ostja ei sea piire summale, mida ta on valmis maksma, kui kõrgeks ta eseme hinda peab, võib ta maksta tegelikust mitu korda suurema hinna. Sarnaselt toimib ka Lähis-Ida poliitika.

Palestiina Omavalitsuses on tavaks saanud Iisraeli mustamine kõikvõimalikel viisidel. Nad esitavad vastuvõetamatuid ja ebaloogilisi väiteid ning õhutavad üles juute tapma, isegi Iisraeli riiki hävitama. Taolisi mõtteid ei peeta vastuvõetavaks, kui nendega esineksid lääneriikide elanikud, kuid Palestiina Omavalitsus lisab neid kultuuri- ja õppematerjalidesse, esitab neid teleprogrammides, teatrites ja avalikel üritustel. Sageli laseb ka lastel selliseid väärastunud sõnumeid välja öelda, laulda või nendega esineda.

Lapsed räägivad reisimisest ”Palestiina linnadesse, nagu Haifa, Akko, Safed, Tiberias ja Bet Shean”, kusjuures kõik need linnad jäävad Iisraeli tunnustatud piiridesse. Mõned lapsed loevad luuletusi või laulavad märtriks saamise igatsusest või ülistavad Abd Al-Baset Udehi, Riyad Al-Amouri, Wafa Idrist, Dalal Mughrabit ja teisi massimõrvareid. Ükski lääneriik ei ole sellele otsustavalt vastu seisnud ega selle peatamist nõudnud. Ent vaenuõhutuse surmatoov potentsiaal ei ole väiksem, kui see tuleb laste huulilt, vastupidi. Keegi on neid lapsi õpetanud.

Iisrael on käitunud nagu uustulnukas araabia turul, lubades ”PO kaupmehel” asjade käiku juhtida ning vastunõuetest loobudes ei ole iial seadnud piire. Selle asemel on Iisrael üritanud ennast kaitsta metsikute väljamõeldud süüdistuste eest, nagu ebamugav ostja, kes võtab araabia kaupmehe määratud hinda tõsiselt ning üritab leida vabandusi, miks ta osta ei soovi. Iisrael on rõõmustanud iga väikese järeleandmise üle, iga väikese hinnaalanduse üle. Ent kui alghind on niivõrd vastuvõetamatu, siis lõpuks maksab ostja igal juhul palju rohkem kui ta peaks. Iisrael riskib praegu tohutu hinna maksmisega, kui nad ei esita vastunõudmisi ning ei too hinda toote tõelise väärtusega kooskõlla. Ben-Ittol on õigus, et on aeg asuda rünnakule. On aeg vigade parandamiseks!

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.