Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LÜHIUUDISED
17.11.11  

Arheoloogid dešifreerisid 800-aasta vanuse araabiakeelse kirja hallist marmorist tahvlil, mis on ainus Lähis-Idas leitud ristisõdijate ajastu leid selles keeles kirjaga, avaldas esmaspäeval Iisraeli Muinsusamet. Kirjaga tahvel leiti aastaid tagasi ühelt müürilt Tel Avivi lähedalt Jaffas, kuid arvati, et see pärineb Ottomanide ajajärgust, mistõttu arheoloogid sellele suurt tähtsust ei omistanud. Arheoloogid taipasid alles pärast dešifreerimise alustamist, et kiri on pärit keskaegsest ristisõdijate ajajärgust. Araabiakeelses kirjas esineb Püha Rooma keisri Frederik II nimi ning kuupäev: “1229. aasta meie Isanda Jeesuse Messia inkarnatsioonist”. Dešifreerijate hulgas olnud Heebrea Ülikooli professor Moshe Sharon ütles: “Frederick II juhtis ristisõda aastatel 1228-1229 ning tal õnnestus võita ristisõdijate kuningriigile suuri territooriume ilma relvade abita. Tema suurimaks saavutuseks oli Jeruusalemma ülevõtmine Egiptuse sultanilt al-Malik al-Kamililt pärast seda, kui kaks valitsejat olid kirjutanud 1299. aastal alla relvarahu lepingule. Enne lepingu sõlmimist tugevdas keiser Jaffa kindlust ning, nagu nüüd selgub, jättis selle seintele kaks kirja, ühe ladina ja teise araabia keeles.” Frederick II, kelle paavst Gregory IX kirikust välja heitis, kroonis ennast Püha Haua kirikus Jeruusalemma kuningaks ning nimetas end ka selles kirjas Jeruusalemma kuningaks. Ta oskas araabia keelt ning oli lähedastes suhetes Egiptuse kuningliku perekonnaga.

Valitsus kiitis pühapäeval ühehäälselt heaks ettepaneku kaaluda alternatiive Piibli muuseumi ehitamiseks Jeruusalemma või selle lähistele. Otsuses on öeldud: “Tanach [Vana Testament] on vorminud juudi rahvast nii Iisraelis kui ka nende pagenduses viibimisel. Muuseumi rajamise eesmärgid on suunatud Iisraeli ühiskonnale, aga ka maailma rahvastele ja akadeemilistele ringkondadele.” Plaani kohaselt eksponeeritakse muuseumis, mida kasutatakse ka konverentsikeskusena, 2000 keelde ja keelemurrakusse tõlgitud Piibli käsikirju. Seal näidatakse ka kunstiteoseid ja fotosid, millele kujutatakse piiblilugusid, hoovile paigutatakse skulptuure. Külastajatel palutakse nimetada oma lemmiksalme Piiblis.

Iisraeli ettevõte Vaxil on loonud vaktsiini, mis “õpetab” keha immuunsüsteemi vähirakke otsima ja hävitama. ImMucini nimelise ravimi toime põhineb spetsiifilise molekulaarse markeri äratundmisel, mis esineb suuremal osal vähirakkudest. ImMucin “õpetab” immuunsüsteemi T-rakke vähirakke üles leidma ja tapma. Ravimil on väga vähe kõrvaltoimeid ning seda manustada kuitahes kaua, nagu vitamiine. ImMucin on loodud võitlema muteeruvate rakkudega, millele muud ravimid ei toimi. Hadassah Ülikooli Meditsiiinikeskuses Jeruusalemmas tehakse vaktsiiniga praegu kliinilisi katsetusi verevähihaigetel. ImMucin võib valmis saada ja turule jõuda kuue aasta jooksul. See võib anda olulise panuse kõige rohkem surma toonud vähivormide, nagu eesnäärme ja rinnavähk, ravil.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.