Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



NETANYAHU PEATAB MUGHRABI TREPI VÄLJAVAHETAMISE PLAANI
01.12.11  

Benjamin Netanyahu otsustas 1996. aastal, mil ta esimest korda peaministri ametis oli, avada Templimäe kõrval põhjapoolse väljapääsu Läänemüüri tunnelitele. Araablastele oli see ettekäändeks mässu alustamisele ning vallandunud kokkupõrgetes sai surma ligi 80 inimest, neist 17 olid Iisraeli politseinikud. Ilmselt kartes sündmuste kordumist, otsustas Netanyahu sel nädalal peatada Templimäel asuva Mughrabi värava juurde viiva trepi ümberehitamise plaani.

Haaretzi andmeil sõlmiti koostöös UNESCO-ga kokkulepe Jordaania kuninga Abdullah´ga. See näeb ette ajutise puust trepi asendamise klaasist ja terasest trepiga. Abdullah võim Templimäe üle on siiski piiratud ning sel nädalal nõudsid Moslemite Vennaskonna esindajad nii Jordaanias kui ka Egiptuses, samuti mõjukas islamist sheik Yusuf al-Qaradawi temalt kokkuleppe tühistamist. Moslemite Vennaskond väidab igasuguse Iisraeli tegevuse korral Templimäe läheduses, et Iisrael üritab Al Aqsa mošeed hävitada, ning koondab sellega moslemimaailma Iisraeli vastu. Hetkel ei ole selge, kas trepp vahetatakse välja, kuid praegune trepp on varisemisohus.

Kommentaar:
Võttes arvesse, et Netanyahu tuli Jordaania kuningale keerulises olukorras vastu, ning tema tõenäolist hirmu araablaste rahutuste suhtes, võib tema otsust mõista. Pikemas perspektiivis aga on see Iisraelile kahjulik. Iga kord, kui moslemite hirmutused Iisraeli oma tegevust peatama või isegi otsuseid muutma sunnivad, avaneb tee edasistele hirmutustele. Nad ei teeks seda, kui see ei toimiks. Iisrael peaks käituma vastavalt sellele, mida enda kohta väidab: suveräänne võim kogu Jeruusalemmas. Ida-Jeruusalemm on Iisraeli omand ning seda tuleb ka nii kohelda. See ei tähenda moslemite õigustatud tradistioonide tühistamist, kuid tähendab moslemite propaganda ja vastikuste lõpetamist.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.