Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LÜHIUUDISED
08.12.11  

Iisraeli valitsuse tegevuse koordinaator territooriumitel avaldas andmed, mis näitavad, et Gaza sektoris on SKP kasvanud võrreldes möödunud aastaga 30 % ning töötuse määr on viimase kümne aasta madalaim. Aasta 2011 üheksa esimese kuu jooksul veeti Gazasse igas kuus keskmiselt 4497 veoautokoormat kaupu, mis on 96 % rohkem kui 2010. aastal. Iga päev lubatakse sajal äriinimesel Gazast Iisraeli siseneda. Tuhanded palestiina araablased ületavad piiri, et saada Iisraelis arstiabi. Iga päev ületavad Gaza piiri ka paljud eriala asjatundjad ja eksperdid, et osaleda koosolekutel ja konverentsidel. Iisrael on kiitnud heaks 6 haigla kaasajastamise ning 7 kliiniku ehitamise või taastamise. Üks projekt on lõpuleviidud, teised on täitmisel. Muu hulgas ehitatakse või taastatakse Gaza maaribal 64 erineva projekti raames 57 kooli ja lasteaeda. Seitse neist on juba valmis. Iisrael on kiitnud heaks ka Iisraelist Gaza maaribale juhitava veekoguse suurendamise 3 miljoni kuupmeetri võrra, lisaks praegu Gazasse juhitavale 5 miljonile kuupmeetrile.

Hizb´Allah juht Hassan Nasrallah esines teisipäeval Beirutis toimunud meeleavaldusel ning ütles, et tema rühmitus suurendab oma sõjalist võimekust ja on alati valmis astuma vastu Iisraelile. Sheik Hassan Nasrallah´t on pärast 2006. aastal kuu aega kestnud lahinguid Iisraeliga avalikkuse ees harva näha olnud, sest ta kardab likvideerimist Iisraeli poolt. Sellest sõjast saadik on oma järgijatega suhelnud ja konverentsikõnesid edastanud peamiselt satelliitside vahendusel. Viimati ilmus ta avalikkuse ette 2008. aastal.

Sisekaitseminister Matan Vilnai ütles teisipäeval, et Iisrael kaalub raketitõrjesüsteemi Raudkuppel kasutamist Põhja-Iisraeli Haifa linnas. ”Kaalume Raudkupli süsteemi paigutamist Haifa lahte, et kaitsta sealseid naftatöötlemisseadmeid,” ütles Vilnai. ”Naftatöötlemisseadmete pidev töö on Iisraeli toimetuleku jaoks kriisiolukorras ülimalt tähtis ja vajalik.” Mõned Hizb´Allah poolt 2006. aasta Liibanoni sõjas tulistatud raketid oleksid neile naftatöötlemisseadmetele peaaegu pihta saanud. Raudkupli süsteem on osutunud tõhusaks Gazast Lõuna-Iisraeli tulistatud rakettide tõrjumisel. Sellele vaatamata ei paku süsteem siiski iisraellastele täielikku kaitset raketirünnakute eest.

Taaveti linnas leiti hiljuti väljakaevamistel müstilised tuhandete aastate vanused kivisse uuristatud märgid. Arheoloogid avastasid linna vanimas osas kaljusse uuristatud ruumid, millest ühe lubjakivist põrandasse on uuristatud kõrvuti kolm V-kujulist märki, need on umbes 5 cm sügavused ja 50 cm pikkused. Ruumid leiti iidse linna ainukese loodusliku veeallikat – Giihoni allikat – ümbritseva kindlustuse väljakaevamise käigus. Muid leide, mis viitaksid märkide tegijale või eesmärgile, ei avastatud. Üks väljakaevamiste juhte Eli Shukron peab märke väga kummalisteks ja huvitavateks, sest nendetaolisi ei ole ta enne näinud. Ruumidekompleksi kunagine otstarve ei ole veel selgunud. Sirged seinad ja ühetasased põrandad annavad tunnistust heatasemelisest ehitustööst. Asjaolu, et see paiknes linna kõige tähtsama koha – veeallika – läheduses, võib viidata hoone suurele tähtsusele.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.