Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



NETANYAHU VALMISTUB USA PRESIDENDI VALIMISTEKS
08.12.11  

Peaminister Benjamin Netanyahu kinnitas esmaspäeval oma pühapäeva õhtul avalikustatud otsust parteisiseste valimiste korraldamiseks jaanuaris 2012, millega ta üllatas oma rivaale Likudi parteis, kirjutab Israel Hayom. Pühapäeva õhtul David Ben-Gurioni mälestusõhtul kõneldes tegi Netanyahu ka varjatud vihjeid Iisraeli võimalikule sõjalisele operatsioonile Iraanis. Ta rõhutas vajadust “õige otsuse tegemiseks õigel hetkel” ka siis, kui liitlased sellega ei nõustu. Nii suured riigimehed kui ka juutide sõbrad ja sionismi toetajad hoiatasid Ben-Gurioni, et juutide riigi väljakuulutamine 1948. aastal toob kaasa araablaste sõjavägede sissetungi ning tõsised ja rasked lahingud, ütles Netanyahu. Ta lisas, et Ben-Gurion mõistis väga hästi, et sel otsusel on kõrge hind, kuid ta uskus, et otsuse tegematajätmise hind on veelgi kõrgem. “Me oleme täna siin sellepärast, et Ben-Gurion tegi õige otsuse õigel hetkel,” kirjutab Haaretz.

USA kaitseminister Leon Panetta manitses möödunud reedel Iisraeli Iraani ründamisest loobuma ning nõudis iga taolise ettevõtmise kooskõlastamist Washingtoniga. Ynet teatab, et Obama valitsus avaldab Kongressile survet Iraani keskpangale kehtestatud sanktsioonide lõdvendamiseks, sest piirangud võivad kergitada nafta hinda ning annab õigustuse Teheranile tuumarelva arendamiseks.

Kommentaar:
USA riiklik luureteenistus teatas 2007. aastal, et Iraan peatas 2003. aastal aatompommi ehitamise kava. Ent ÜRO vaatleja tuumaenergia valdkonnas oli 2011. aasta novembris sunnitud tunnistama oma tõsiseid kahtlusi, et Iraan tegeleb salaja tuumapommi väljatöötamisega, viidates dokumentidele, mis näitavad, et Iraani teadlased näevad pidevalt vaeva tuumarelva tootmiseks vajaliku tehnoloogia omandamisega.

USA varasem avaldus ei olnud ilmselt lihtsalt eksitus, vaid poliitiline avaldus, mille eesmärk oli surve avaldamine Iisraeli valitsusele, mis esitas pidevalt maailmale hoiatusi Iraani tuumarelva omandamise kavade kohta. Netanyahu teadanne eelvalimiste kohta näib olevat ettevalmistuseks võimalusele, et USA praegune president võidab taas valimised ning võib kahekordistada survet rahuprotsessis järeleandmiste tegemiseks Palestiina Omavalitsusele, süvendades sellega poliitilist lõhestatust Iisraelis Likudi kahjuks. Küsimus on selles, kas Panetta hoiatas Iisraeli sellepärast, et USA valitsus kardab, et Iisrael seab takistusi Obama tagasivalimisele või hoopis USA ohtlikule mängule tuumarelva omandava Iraani suhtes.

Mõlemal juhul vajab peaminister tarkust mitte ainult tuumarelva omandava Iraaniga tegelemiseks vaid ka Obama tagasivalimise puhuks. Kumb on hullem, seda näitab aeg.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.