Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LÜHIUUDISED
23.12.11  

Iisraeli Kaitseväe Gaza diviisi ohvitserid otsustasid tugevdada Iisraeli-Egiptuse piiri lähedal asuvate kogukondade julgeolekut. Neid peetakse ähvardava ohu tõttu sarnaseks Gaza sektori kõrval asuvate kogukondadega ning määratletakse “tara kõrval paiknevate” kogukondadena. Gaza diviisi territoriaalse kaitse komandör Ilan Dayan ütles: “Niipea, kui Egiptuses ja hiljem ka Siinais hakkasid tekkima pinged, mõistsime, et oht on muutunud reaalsemaks.” Eelseisvate kuude jooksul ehitatakse mitmete kogukondade ümber elektrilised tarad ning sinna paigutatakse rohkem sõdureid.

Viimaste teadaannete kohaselt kavatseb Apple avada Iisraelis teadus- ja arenduskeskuse. See oleks Apple´i esimene ja ainuke teadus- ja arenduskeskus väljapool Kaliforniat. Apple astub kümnete teiste juhtivate tehnoloogiafirmade ritta, mis on Iisraeli suuri arenduskeskusi rajanud. Google´il on Iisraelis juba kaks sellist keskust. Iisrael on ainuke selle poolest väljapaistev maa väljaspool USA-d. Microsofti erinevates teadus- ja arenduskeskustes töötab umbes 1000 iisraellast. Intel aga on mõned oma kõige uudsemad protsessorid töötanud osaliselt või tervenisti välja Iisraeli harufirmades. Ka teised tehnikahiiud, nagu Cisco, Motorola ja IBM on aastakümneid kasutanud “Iisraeli ajusid”. Apple ei ole varem uurimis- ja arendustööle eriti suuri summasid kulutanud, paigutades ainult kaks protsenti aastasest müügitulust uute tehnoloogiate arendamisse. Seda peetakse tehnikamaailmas väga väikeseks osaks. Apple on kuuldavasti pidamas läbirääkimisi Iisraeli välkmälu arendaja Anobitiga, mis valmistab kiipe Apple´I iPhone, iPadi ja MacBook Air´i jaoks, samuti Samsungi seadmetele. Teadaannete kohaselt on Apple valmis pakkuma Anobiti eest 500 miljonit dollarit. See on Iisraeli uute firmade ajaloos suurim pakkumine.

Palestiina Omavalitsus järgib ka sel aastal Arafati tava ning väidab, et Jeesus on palestiinlane. ”Jõulud pakuvad võimaluse tähistada Jeesuse Kristuse palestiina identiteeti,” kuulutas PO peaminister Salam Fayyad, kui ta möödunud nädalal Petlemma Sõimeväljaku jõulupuul tulesid süütas. See vale on piirkonna araablaste kogukonnas tugevasti juurdunud. Samil Ghanadreh Naatsaretist andis möödunud aasta 3. detsembril PO televisioonile intervjuu seoses oma raamatu ”Kristlus ja selle seos islamiga” ilmumisega. Ghanadreh ütles saatejuhile, et meenutab heldimusega, kuidas Arafat Jeesust ”esimeseks palestiina shahidiks (märtriks) nimetas. Saatejuht nõustus väitega: ”Jeesus oli palestiinlane, seda ei eita keegi.” Aasta enne seda jutlustas PO televisioonis Jeruusalemma mufti Mohammed Hussein sellest, et ”Jeesus sündis sellel maal, ta tegi siin oma esimesed sammud ning levitas siin oma õpetust (islamit). Võime öelda, et tema ja ta ema (Maarja) olid silmapaistvad palestiinlased.”

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.