Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



TOETUS KADIMALE LANGEB OLULISELT ENNE VALIMISI
26.03.06  

Valitseva Kadima partei populaarsus on neli päeva enne valimisi arvamusküsitlustes jätkuvalt langemas.

Armee Raadio avaldas eile arvamusküsitluse tulemused, mis näitavad, et Kadima võidab ainult 34 kohta Knessetis, kirjutas Arutz-7. Nagu Iisraeliraport möödunud nädalal kirjutas, lubas samade küsitlejate uuring seitse päeva tagasi Kadimale tervelt 43 kohta.

Yediot Ahronoth´i arvamusuuring andis Kadimale 36 kohta, Tööparteile 21 kohta ja Likudile ainult 14 kohta. See küsitlus andis parempoolsetele parteidele kokku 50 kohta, vasakpoolsetele 63 kohta ja araabia parteidele 8 kohta.

Iisraeli Raadio arvamusküsitlus andis Kadimale 33,5 kohta, Tööparteile 17,5 kohta ja Likudile 16,5 kohta, kirjutas IMRA. Selle uuringu järgi saavad parempoolsed 52,5 kohta, vasakpoolsed 59 kohta ja araabia parteid 8,5 kohta.

Kadima peaministrikandidaat Ehud Olmert kardab, et madal valimisaktiivsus võib olla peamiseks löögiks just Kadimale, teatas Haaretz. Uus partei loodab saada suure osa "spontaansete hääletajate" toetusest, kuid kardetakse, et mitmed neist võivad arvates, et partei on nagunii juba võidupositsioonil, jääda valimiste päeval koju.

Olmert teatas kolmapäeval, et valitsusse ei kutsuta ühtki parteid, mis keeldub aktsepteerimast "sissepoole pöördumise" kontseptsiooni, teatas Arutz-7. "Sissepoole pöördumiseks" nimetab Olmert plaani viia läbi uusi väljatõmbumisi Juudeast ja Samaariast ning koguda asunikud mõnedesse suurematesse asunduste blokkidesse.

Knesseti valimised toimuvad 28. märtsil ehk järgmise nädala teisipäeval. Iisraellased valivad 120 esindajat, kes saavad Knesseti liikmeteks neljaks aastaks. Knessetiks nimetatakse Iisraeli parlamenti.

Knessetisse saamiseks peab partei saama vähemalt kaks protsenti valijate häältest. Välisministeeriumi andmeil on valimisõiguslikke iisraellasi kokku 5 014 622 ning nende häälte pärast võistleb 31 parteid. Hääletada saavad ka Iisraeli kodakondsusega araablased. Praegu on Knessetis esindatud neli araablaste parteid.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.