Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



JUUDID KOLIVAD IDA-JERUUSALEMMA
11.04.06  

Juudi perekonnad kolivad iidsetesse piiblirajoonidesse Jeruusalemmas, seda hoolimata viimase aja uudistest, et Iisraeli tulevane valitsus on valmis loovutama Iisraeli pealinna idapoolsed osad kavandatavale Palestiina riigile.

Haaretz kirjutas, et organisatsioon Elad kavatseb asustada 15 kuni 20 perekonda kahte elamukompleksi Ida-Jeruusalemma Silwani ja A-Turi rajoonides. Elad on mittetulundusühing, mis loodi majade ülesostmiseks ja juutide asustamiseks mitmetesse Ida-Jeruusalemma rajoonidesse.

"Meie eesmärk on säilitada eelpostid Ida-Jeruusalemmas ning luua pöördumatu olukord pühas piirkonnas Vanalinna ümber," ütles Adi Mintz, Eladi juhatuse liige. Esimene elamukompleks on Õlimäel A-Tur´is, kust avaneb vaade Templimäele. Teine kompleks, mis koosneb kolmest hoonest Taaveti linna naabruses, on kuulunud 1920. aastatest Juudi Rahvusfondile.

Iisraeli riigikontrolör Menachem Mazuz ütles möödunud esmaspäeval, et IDF ja Hebroni juudi kogukonna vahel sõlmitud lepe üheksa juudi perekonna asustamiseks Hebroni endise turu territooriumile on kehtetu. Kõnealused üheksa perekonda kolisid vastavalt IDF-ga sõlmitud kokkuleppele kaks kuud tagasi sellest piirkonnast ära, et teha korda kõik vajalikud juriidilised dokumendid, mis lubaksid neil tagasi kolida.

"Mazuzi avaldus, et Hebroni kogukonna ja riigi vahel sõlmitud kokkulepe on kehtetu, on naeruväärne," märkis Hebroni esindaja David Wilder. "Mazuz ise osales 2005. aasta detsembris Ülemkohtu vastuse koostamisel, millega anti nõusolek hoonete liisimiseks Hebroni juudi kogukonnale."

Vabatahtlikult Hebronist evakueerunud ei ole oma probleemidega ainukesed Iisraelis. Ynet teatas, et 120 Gazast evakueeritud perekonda on praegu silmitsi teise väljaajamisega, kui riik lõpetab nende rahalise toetamise hotellis elamiseks.

Gaza perekonnad peavad kolima ajutistesse vagunelamutesse, kuni valmivad nende majad Lõuna-Iisraelis Lachishi rajoonis. Evakueeritutele valmistab kõige suuremat muret see, et nad peavad kolima vahetult enne Paasapühi, mis jätab neile liiga vähe aega, et oma kodu Paasapühadeks kõlbulikult puhtaks("kosher") teha ja valmistuma paasasöömaajaks ajutistes kodudes, kus pole isegi mööblit.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.