Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



TÖÖPARTEI KAOTAS ÜHE SAADIKUKOHA
11.04.06  

Peaministri kohusetäitjal Ehud Olmertil on koalitsiooni moodustamisega enam probleeme kui esialgu arvati, kuna veel viimasel minutil korrigeeriti valimistulemusi.

Iisraeliraport kirjutas eelmisel nädalal esialgsete valimistulemuste põhjal, et need võimaldavad Kadimal moodustada 61 Knesseti saadikukohaga enamuskoalitsiooni neljast tagasitõmbumist pooldavast vasak-tsentristlikust parteist: Kadima, Tööpartei, Meretz ja Pensionäride partei. Taoline koalitsioon garanteeriks automaatselt Knesseti enamuse mitmest Juudea ja Samaaria asundustest tagasitõmbumiseks.

Peale seda kui Valimiskomitee kontrollis valimistulemusi ja avastas vea, kaotas Tööpartei ühe saadikukoha araablaste partei kasuks. Uued tulemused tähendavad aga, et väljaviimist pooldaval koalitsioonil oleks täpselt 50 protsenti Knesseti saadikukohtadest.

Peale seda kui Tööpartei kaotas ühe koha, saavutaksid potentsiaalsed koalitsioonipartnerid religioosne Shas ja "venelaste" Iisrael Meie Kodu valitsuses suurema mõju.

Haaretz kirjutas, et peale läbirääkimisi partei Iisrael Meie Kodu esindajatega usub Kadima, et viimase ühinemine koalitsiooniga on mõlema partei huvides. Olmert võib kaasata valitsusse nii Iisrael Meie Kodu kui ka Shas´i, et saavutada paindlikku koalitsiooni nii vasak- kui ka parempoolsetest parteidest.

Samal ajal ilmus Ynetnews´is artikkel, mis teatas, et Olmerti Juudeast ja Samaariast tagasitõmbumise plaan läheks Iisraeli maksumaksjale maksma 120 miljardit NIS ehk 25 miljardit USD. Võrdlusena olgu toodud, et 2006. aasta riigieelarve on 230 miljardit NIS, riigi kaitsekulutused moodustavad 46 miljardit ja nelja aasta eelarve vaesusega võitlemiseks on 9 miljardit NIS.

"Kui teist tagasitõmbumist finantseeritakse meie endi rahakotist, on iga pere Iisraelis sunnitud selle jaoks välja andma 70 000 NIS ehk 15 000 USD kolme kuni nelja aasta jooksul", kirjutas Ynetnews.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.