Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



HAMAS ON OMA KÕNES KAHEPALGELINE
16.04.06  

Iisraeli sõjaväeluure väidab, et Hamasi sõnumid araabia- ja läänemaailmale terrorismi, Iisraeli ja läbirääkimiste teemadel on räigelt vasturääkivad.

Hamasi strateegiaks meediaga suhtlemisel on erinevate avalduste kohandamine sobivaks vastavale sihtrühmale: lääne meedia jaoks üritab Hamas kujundada "pehmet" imagot; araabia meediale, sealhulgas palestiina meediale, esitleb aga väljakutsuvat ja kompromissitut imagot. Oma esinemistes erinevatele meediakanalitele vasturääkivate sõnumite andmine on eriti iseloomulik Palestiina peaministrile Ismail Haniya´le.

Khaled Mashal rääkis möödunud kuus araabiakeelsele kanalile Al-Rai Al-Aaam Hamasi jäigast kursist: "Ei läbirääkimistele Iisraeliga, ei Iisraeli tunnustamisele, ei mingeid järeleandmisi Palestiina õiguste suhtes." Ning Alsharog´is tsiteeriti Haniya´t: "Uue valitsuse üks peamisi põhimõtteid on rahvusvahelise üldsuse ähvardustele mittealistumine ning Iisraeli tunnustamisest keeldumine."

Ent ingliskeelse ajalehe Jerusalem Post artiklis kasutas Haniya sootuks erinevat keelt: "Me austame kokkuleppeid, mis tagavad Palestiina riigi rajamise 1967. aasta piiridega ning vangide vabastamise. Kui Iisrael tõmbub tagasi 67. aasta piirideni, sõnastame järk-järgult rahuleppe tingimused."

Terrorismi kohta väidab Hamasi araabiakeelne veebileht: "Meie vastupanu Palestiina okupeerimisele jätkub ning ei peatu ühelgi tingimusel... al-Qassem Brigaadid jätkavad marssi oma armastatud kodumaa Palestiina täielikuks vabastamiseks merest kuni jõeni."

Ent inglise keeles ütles Haniya nõunik Aazi Hamad 28. märtsil järgmist: "Muutused Hamasis leiavad aset järk-järgult ja mõõdukas tempos. Hamas kohandab poliitilist pragmatismi riigi ja relvarahu küsimuste suhtes."

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.