Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



OLMERT MÖÖNAB, ET PIIRID EI PRUUGI OLLA LÕPLIKUD
16.04.06  

Peaministri kohusetäitja Ehud Olmert möönis ajakirjadele Newsweek ja Time antud intervjuus, et nn "lõplikud piirid", kuhu ta plaanib tagasi tõmbuda, ei pruugi olla üldse lõplikud.

Olmert rääkis Newsweek´le, et tema "koondamise plaan" tähendab seda, et enamik asundusi Juudeamaal ja Samaarias koondatakse kolme asunduste blokki, mis jäävad Iisraeli kontrolli alla. Blokkide hulka kuuluksid Maale Adumim, Gush Etzion, ja Ariel. "Ülejäänud alad jäävad Iisraeli kontrolli alt välja ja need lähevad tulevikus Palestiina riigi käsutusse", ütles Olmert.

Peaministri kohuseid täitev Olmert möönis samuti, et praegune turvatara on küll tulevase piiri aluseks, kuid see vajab korrigeerimist nimetatud asunduste blokkide rajamise tõttu.

Intervjuus Time´le teatas Olmert, et tagasitõmbumise piirjoontest saavad Iisraeli poliitilised piirid "vähemalt mõneks ajaks". Kuid kui lõplikud piirid maha märgitakse "saavad need olema sarnased tagasitõmbumise piiridega".

Intervjuus Newsweek´le ütles Olmert samuti, et Tööparteist saab peamine valitsuspartner, kuid valitsuses osalevad ka teised parteid nagu äärmusortodoksne Shas ja "venelaste" Iisrael Meie Kodu.

Knesseti liige Yuri Shtern Iisrael Meie Kodu esindajana tunnistas Arutz-7-le, et tema partei toetaks tulevast tagasitõmbumise plaani Juudeamaalt ja Samaariast vaid kindlatel tingimustel. Shtern on teinud ettepaneku, et valitsus määratleks selgesõnaliselt, et "Iisrael säilitab enamuse territooriumist ja juudi asunikest Juudeamaal ja Samaarias."

Homme saab peaministri kohusetäitjast Ehud Olmertist ajutine peaminister. Reede, 14.aprill, on sajas päev, mil peaminister Ariel Sharon ei ole olnud võimeline täitma oma ametikohuseid. Iisraeli seadustele vastavalt tuleb uus peaminister ametisse määrata peale nimetatud aja möödumist. Olmert jääb ajutiseks peaministriks seniks kuni tema poolt moodustatud valitsus ametisse vannutatakse, mis tähendab, et siis saab temast täievoliline peaminister.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.