Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



Johnny Cash - My Mother's Hymn Book
07.09.06  

See on plaat, millel legendaarne folklaulja laulab oma lemmikhümne ning teda saadab ainult akustiline kitarr. See plaat on tõeliselt nostalgiline ja liigutav. Cashi viimane album on armas ning ta pakub kuulajale lihtsalt väljendudes Jumala kuningriigi lootust, kui meie maine elu saab ümber.

My Mother's Hymn Book oli algselt plaanitud välja anda neljanda plaadina Unearthed kogumikust, mis postuumselt anti välja 5-plaadilisena Johnny Cashi kogumikuna. Seda tabas tohutu menu ning fännide tungival nõudmisel otsustasid American Recordings ja Lost Highway Records anda selle plaadi välja ka eraldi albumina.

Mõned on ekslikult kinnitanud, et see on Cashi varasemate gospellaulude uus väljaanne. Tegelikult oli see üks viimaseid lindistusi, mida Johnny Cash oma kodustuudios tegi 2004. aasta alguses, nädalaid enne seda, kui ta naine June suri ning kuid enne seda, kui ta ise suri. Ta on ise nimetanud seda oma lemmikalbumiks, kogumik oma ema lauluraamatust pärit lauludest, mida ta ema talle õpetas Arkansases, kus ta üles kasvas. Need laulud on lindistatud ühe päeva jooksul – ainult tema, tema akustiline kitarr ja tema usk – nendest faktidest vaatas kuulus heavy metal'i and räppmuusika produtsent Rick Rubin lihtsalt mööda ja see teeb selle albumi veelgi omapärasemaks.

Selle albumi juures mängib suuremat rolli selle kontekst kui sisu. Kui mõni muu artist oleks avaldanud albumi, mis oleks olnud nii lihtne ja monotoonne oma kõlalt, siis oleks see kiiresti tembeldatud loominguvaeseks ja igavaks. Aga nüüd on siin üks mees mustas, kes laulab tuttavaid laule usust, kõlava baritoni häälega ja see kõik on tehtud väga isiklikuks – see muudab kõik veelgi ilmekamaks.

Plaadiümbrisel on kirjas veel ka Cashi kommentaarid igale laulule ja see on tema usutestament: „Ma arvan, et kristlasena olen ma 3- hindega kristlane, aga ma olen kristlane." (I guess I might be a C-minus Christian, but I am one.) Vanad gospelhümnid keskenduvad suuremalt jaolt taevale ja rõõmule, kuid nendest tuleb esile tunne, et Cash teadis, et tema aeg saab ümber. Mitte iga päev ei tule meil ette võimalus kuulda sellist legendaarset artisti, kes niivõrd efektselt laulab hüvastijätuks maapealsele elule, ise samas pikisilmi vaadates elule taevastes sfäärides ja just see teebki albumist My Mother's Hymn Book ühe väga erilise plaadi.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.