Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



Andrus Lukas - Huulte vili
15.06.05  

Eesti kristlik muusika on rikastunud nii muusikaliselt kui ka tehniliselt teostuselt suurepärase ülistusalbumiga juba kogenud ülistusjuhilt Andrus Lukaselt.

Kui paljud eestimaised kristliku muusika plaadid sisaldavad suurel määral mujalt maailmast laenatud materjali, siis plaadi "Huulte vili" kõik üheksa lugu on Andruse enda kirjutatud ja mitmeid neist lauldakse ülistuskoosolekutel kogudustes.

Andrus Lukas on ise öelnud: „Minu südames on aastate jooksul palju laule ja viise sündinud, osa on mõeldud avalikuks esitamiseks ja salvestamiseks, osa mitte. Mõned asjad on salajased ja need jäävad ja peavadki jääma sinu palvekambrisse, justkui saladused, millest oled teadlik ainult sina ja Tema, otsekui kinnituseks, et Jumala armastus ei ole armastus lihtsalt kõigi, vaid armastus just sinu vastu! /--/ Ma loodan südamest, et need laulud aitavad sul mõista Jumala armastust ja kogeda Tema ligiolu.“
Tegu ei ole siiski "live worship" taolise albumiga, vaid ikka stuudioplaadiga, kuigi tegijate kiituseks peab ütlema, et lindistusstuudio steriilsus ja selle omapära ei ole pärssivalt mõjunud ülistuse vahetusele ja võidmisele.

See on ülistusplaat sõna kõige otsesemas mõttes – paned mängima, tõstad varsti käed taeva poole ja oledki Kõigeväelise ligiolus. Aga samas on see ka nauditav stuudioplaat, millel produtsent Todd Davidsoni tehtud sätted teevad muusikalisi põikeid üsna mitmetesse erinevatesse stiilidesse. Mõned lood on üsna rajud roki mõistes, teised jälle kipuvad bluusi või isegi keldi muusika pärusmaale.

Eriti head ja mitmekülgsed on kitarripartiid, mille eest hoolitsevad Paul Daniel (elektrikitarr), Todd Davidson (akustiline kitarr ja mandoliin (!) - seda peab kuulma) ja vanameister Taavo Remmel bassil paaris loos. Ahto Abner löökriistadel hoiab üleval rütmi ja Tõnis Teras toetab teda basskitarril. Need ongi koos Andruse endaga (klahvpillid) peamised muusikalised jõud, sekka veidi viiulit ja flööti ja naishääli.

Plaat on igati nauditav ja suursündmuseks Eesti kristlikus muusikas.

Esmatutvus plaadiga võib toimuda aadressil http://www.huultevili.com, kus on üleval kõikidest lugudest muusikanäited.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.