Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » HUVITAVAD INIMESED



Intervjuu Steve Hilliga
Külli Kuusk

UM: Ma tahan rääkida teie raamatust, mis meil eestikeelsena ilmus 2003. aastal. Kohe tekitas selle pealkiri mitmetes kristlastes küsimusi – miks selline pealkiri?
SH: Ma oleks pidanud panema “Otsitakse taga normaalseid kristlasi”, sest tõeline kristlane on tules Jumala järele, ekstreemne oma uskumises. Ma tahtsin lihtsalt visata selliselt mõtlevatele kristlastele väljakutse, et nad teaksid, et pole enam kohta leigusele ega külmusele. Sa oled kas tules Jumala järele või siis tekib mul küsimus, kas sa üldse tunned Isandat? Inimesed on minuga sellel teemal vaielnud, kuid ma vastan: “Me oleme Kristuse pruut.” Ma olen pastrorina palju laulatusi läbi viinud ja ma pole kordagi kurba pruuti näinud. Ma pole kunagi näinud, et pruudil oleks nina norgus või kleit räpane ja kortsus. Nad on alati rõõmsad ja elevil. Kui meie oleme Kristuse pruut, siis me peaksime olema äärmuslikud oma armastuses Jeesuse vastu.

UM: Teie teine raamat on “Risky Radicals” /Riskivad radikaalid/, kas see on eelmise raamatu pikendus?
SH: See räägib põhimõtteliselt samast asjast – ole radikaalne ja tee midagi erilist ja teistsugust Jumalale. Astu paadist välja. Ära säti oma elu ühte väikesesse kasti, mille nimi on elu ja siis vaatad sealt, kuidas inimesed sellest mööduvad. Peetrus astus paadist välja ja kõndis vee peal. Kui ma Peetrust vaatan, siis ma ei näe seda, kuidas ta upub, ma näen vaid seda, kuidas ta vee peal käib. See on nagu situatsioon, kui sa astud välja ja teed midagi Jumala jaoks ning hakkad uppuma. Aga tead mis, sa võid Jeesuse poole sirutuda ja Ta tõmbab su üles. Ma pigem olen see, keda peab veest välja tõmbama, sest ma olen vee peal kõndinud, kui olen see, kes istub paadis ja vaatab inimesi, kes vee peal kõnnivad.

UM: Raamatus on 12 peatükki, millest igaüks kannab teatud õppetunni nime. Milline õppetund on Teie jaoks elus kõige raskem olnud ja milline kõige kergem?
SH: Minu elus on kõige raskemaks õppetunniks olnud igasugu võitlused, millega ma pidin rinda pistma. Minul ja mu naisel on olnud väga raskeid perioode. Mu lapsed on surnud. Mu naine on olnud kolm korda lapseootel ja alles kolmandal korral sündis meile laps, kes jäi ellu. Me oleme kaotanud ühed kaksikud ja veel ühe lapse. Mu naine pidi sellepärast peaaegu ära surema. Minu ihus on olnud vähk. Need võitlused on olnud kõige raskemad. Ma elan Jumalale ja teen Tema heaks tööd ning siis järsku juhitakse sind teelt kõrvale. Need on siis olnud kõige raskemad ajad mu elus. Oma raamatus ma neist väga palju ei räägi. Kuid nendel aegadel tuleb tõesti elada selle järgi, mida sa kuulutad.

UM: Miks Te kirjutasite selle raamatu?
SH: Ma kirjutasin raamatu “Otsitakse taga: äärmuslikke kristlasi”, kuna inimesed küsisid, mis on minu elus viimase 25 aasta jooksul sündinud ja ma vastasin samadele küsimustele uuesti ja uuesti. Ja siis ma mõtlesin, et panen kirja need võitlused ja õppetunnid, mis ma elult olen õppinud. See on viimase 25 aasta sündmuste kokkuvõte.

UM: Paljud inimesed otsivad au ja kuulsust. Nad tahavad tuhandetele kuulutada. Teie kuulutategi tuhendetele. Te jõudsite täna siia sellesse punkti - milliseid ohvreid olete pidanud selleks tooma?
SH: Minult ükskord küsiti, et kuidas ma kuulsaks sain? Ma ütlesin talle: “Võta üks kast. Mine linnaparki. Seisa kasti peale. Võta Piibel ja hakka kuulutama.” Võib-olla tuleb üks inimene sind kuulama, võib-olla mitte. Sedasi tegin mina. Ma kuulutasin raudteejaamades ja olen kõike seda teinud. Alustasin ühe inimesega. Tee seda, näita, et sa oled ustav väikestes asjades ning Jumal õnnistab sind suuremate asjadega.

UM: Teie kohta käib kõlakas, et Te käite seal, kus on tulekolded, ootused, paigad, kus võib midagi juhtuda. Kas Eestil ja Euroopal on seega lootust?
SH: Ma just tegelikult rääkisin sellest oma meeskonnaga mõne minuti eest. Siin maal on PALJU lootust. Ma olen käinud paikades, kus valitseb täielik pimedus. Aga siin ma vaatan neid noori inimesi, kes on kohale tulnud, nad on väga elavad ja nad armastavad Jeesust. Pole vaja suurt tuld, et tekiks tulelõõm. Eestil on palju lootust! Euroopal on palju lootust!

UM: Mida te tahaksite öelda nendele inimestele, kes ei saanud koosolekutele tulla?
SH: Esiteks tahan öelda seda, et kõik koosolekud lindistatakse ning nad saavad tulla krusaadile salvestatud materjali kaudu.
Aga tegelikult ma tahan veel öelda, et Jumala koguduse kõige vägevamad päevad on veel ees. Jeesus tuleb oma aulisele pruudile järele. Ta tuleb lähitulevikus meile järele ja viib meid kõiki koju. Aga enne seda, kui Ta tuleb, siis ma usun, et üle maailma liigub ärkamise laine ja Ta valab oma Vaimu välja kõige liha peale. Ja kui Tema pruut aina rohkem igatseb selle järele, et Ta ilmuks, siis ma usun, et just siis Ta tulebki meile järele. Aamen!





 Lisa kommentaar | Loe kommentaare (2)

Sinu nimi *
Sinu e-mail
Kommentaar *

Mitu ä tähte on sõnas jäääär? * See rumal küsimus hoiab robotid sellest foorumist eemal. Palun kirjuta oma vastus siia:


  Tutvu reeglitega





Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel

Loe kommentaare (2)

Harta poes saadaval


Stephen Hill, Otsitakse taga: äärmuslikke kristlasi


Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.