Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » HUVITAVAD INIMESED



Intervjuu Kathie Waltersiga


UM: Kathie Walters, palun rääkige meile kõigepealt natukene endast, kuidas teist sai kristlane?
KW: Oh, see on väga pikk lugu. Niisiis, ma ei kasvanud üles kristlikus kodus. Ma kasvasin üles väga korralikus inglise kodus. Kui ma Davidiga kohtusin, olin 20-aastane. Ta juhatas mu Isanda juurde. Aga ma teen selle pika jutu lühemaks ....

Mu perekond solvus selle peale väga. Ta solvus, kuna mul oli Piibel. Ja ma ei tea, kas te saate sellest päris hästi aru, aga ta solvus, kuna tema arvas, et David arvas, et ju ma siis ei olnud korralikku kasvatust saanud. Tema arvates oli ainult halbadel ja kasvatamatutel inimestel Piibel.
10 aastat käisin ma koguduses. Mu pastor oli parim Piiblit tõlgendav pastor maailmas. Ma teadsin väga hästi igasuguseid hämmastavaid teoloogiaid, aga see oli ka kõik. Lõpuks ma ei suutnud selles elada. Mul oli vaja paljudest asjadest vabaneda ning ma põgenesin Austraaliasse.

Ma sattusin suhetesse ühe maffiamehega. Aga siis kahe aasta pärast sain Püha Vaimuga ristitud. Jumala armastus voolas minust läbi ja ma kuulsin ingleid laulmas, nägin nägemuse Jeesusest valgel hobusel. See oli auline, sest ma teadsin sinnani, et sellised asjad tänapäeval enam ei toimi, sest see oli algkoguduse jaoks. Aga see võidmine püsis pikka aega minu peal ja igaüks, kellega ma rääkisin, sai päästetud. Ma ei pidanudki midagi rääkima, sest inimesed nägid midagi minu peal ja nad tahtsid seda.

Siis ma rääkisin Jumalale oma situatsioonist selle maffiamehega. Maffiale ju lihtsalt ei öelda, et nüüd mulle aitab, ma lahkun. Ja Jumal vabastas mind sellest üleloomulikult. Üks mees jooksis mu korterisse ja ütles, et nüüd ma õiendan sinuga arved. Ta võttis püstoli välja ja tahtis mind maha lasta, ja järsku ta lihtsalt keeras ringi ja jooksis uksest välja. Ja enam ma teda ei näinud. Tänaseni ma ei tea, mis temaga juhtus.

Siis ma läksin tagasi Inglismaale ja abiellusin Davidiga. Ja siis 6 nädalat hiljem - ma teadsin oma kogemusest Austraalias, et on midagi enamat – inimesed muutusid näljaseks minu ümber ja me hakkasime palvetama. Meil oli siis palvekoosolek kaks korda nädalas. Ja Jumal lihtsalt sõitis sisse, inimesed said hoobilt Vaimuga täidetud, meid muudeti üleöö. Me sattusime vapustava ärkamise sisse.

Jumal kasutas kõiki – vanu ja noori. Seda on väga oluline märkida. Jumal kasutas kõiki – lapsi, pankureid, prügivedajaid, koduperenaisi. Lõpuks oli nii, et kui sa koosolekule tulid, siis polnud vahet, kus sa istusid, sest sinu kõrval olev inimene võis öelda sulle, mis su nimi on. Ma mäletan üht koosolekut, kus üks väike 10-aastane poiss Steven tõusis järsku keset koosolekut püsti, pani Piibli enda ette maha ja seisis selle peale, sest ta oli kuskilt lugenud, et Sõna peal tuleb seista. Ja siis ta laulis ühe rea laulust “I will bless the Lord at all times, His praise shall continue to be in my mouth” (igavesti ma kiidan Isandat, Tema kiituslaul jääb mu huultele – toim. märkus). Siis tuli tuul järsku hoonesse ja pühkis 250 inimest tooli pealt minema. Sellised asjad sündisid pidevalt. Seal me nägime, kuidas Jumal kasutas kõiki. Mõned inimesed olid rohkem haritud ja edenenud ja nad töötasid viielaadses teenistuses. Aga Jumal kasutas ikkagi KÕIKI. Ja lapsed ja koolid olid niivõrd Jumala Vaimu valduses, et koolid tuli mõneks ajaks sulgeda. David käis koolides jutlustamas. Jumala vägi langes laste peale ja nad lihtsalt lebasid väljakutel Vaimu võidmise all ja koolid tuli sulgeda. Sellises olustikus ma sain päästetud.
Ja siis me läksime Ameerikasse. Me juba siis tegelikult rändasime ringi.

UM: Nüüd sa oled jõudnud rändamisega Eestisse? Miks? Mida Jumal Eestile räägib?
KW: Esimesel korral, kui ma käisin, siis Jumal näitas mulle nägemuse. Ma nägin imelist rohelist kalliskivi. Ma kirjutasin sellest ka artikli, seda saab lugeda Elijah Listist. Ja siis ma küsisin Jumalalt, et mis see kalliskivi on? Jumal ütles, et see on Eesti. Ja siis ma pidin Eesti kaardi pealt üles otsima. Ja siis Jumal rääkis mulle, et Eesti on võti teiste Euroopa rahvaste ja paljude kohtade jaoks. Sest eestlased on alati suutnud rõhumisest kõrgemale tõusta, ükskõik kui raske see oli. Ja siis Jumal näitas mulle, kuidas Eesti rahvas tegi seda lauldes. Kui ma siin selle aasta aprillis käisin, siis ma tundsin, kuidas mõned asjad värisesid, Jumal raputas midagi. Aga see nägemus Eesti jaoks ei läinud ära, vaid ainult suurenes ja tugevnes. Ja Jumal on andnud mulle sõna Eesti jaoks, ja andis ka eelmisel nädalal. See oli vägev sõna, sest see rääkis sellest, kuidas eestlased lähevad Austraaliasse ja Uus-Meremaale ja tegelikult üle terve maailma, et teenida rahvaid. Seepärast ma arvan, et Jumal keskendub praegu sellele, et teeb eestlasi vabaks. Sest kui midagi maailma viia, siis ikka head – see peaks siis olema vabadus ja mitte religioon. Religiooni ei taha keegi, seda on neil niigi.

Kolm inimest eile ütles mulle, et nad nägid, kuidas Jumal nagu lõhuks betooni. Betoon on kui vana ja religioosne mõttemall ja Jumal puuris selle läbi. Seda ma nägin.
Inimestel võivad olla justkui väga tugevast betoonist mõttemallid, mis on tulnud kaasa nende minevikust. Aga kõik peavad olema Vaimust juhitud. Kõik, mitte ainult paar inimest, vaid ikka kõik. Igaüks vastutab ise selle eest, et nad viiksid täide Jumala kutsumise. Ja see pole üldse raske. See on lihtsalt alistumine Pühale Vaimule, see pole mingi töötegemine. Jumal ei taha, et me Tema heaks töötaksime, vaid et me Vaimule alistuksime ja et siis Tema saaks meie läbi voolata. Ta ei võia seda, mida meie teeme. Ta võiab seda, mida Tema teeb. Jumala au ei tule kunagi selle peale, mida meie teeme. Au tuleb selle peale, mida Tema teeb. Lihtsam on võidmisele alistuda, kui ise tööd teha.

UM: Eelmisel korral te rääkisite ilmutuse inglist ja valekoormatest ja valest vastutusest. Nüüd te rääkisite samadest asjadest. Miks inimestele meeldivad need koormad nii väga, et me need uuesti üles võtame enda kanda?
KW: Inimesed ei armasta neid, vaid ma arvan, et nad on nende koormatega nii harjunud. Nad arvavad, et nii peabki olema. Need koormad on muutunud mugavaks. See võib olla ka naljakal moel rahuldustpakkuv, et me jookseme ringi ja üritame kõigi vajadusi täita. Aga kui see tegevus pole võitud, siis pole mingit mõtet seda edasi teha. Jeesus nii ei teinud. Jeesus ei olnud vajadustemeelne ja Ta ei püüdnud kõigi vajadusi rahuldada. Ta tegi ainult seda, mida Isa käskis Tal teha. Ja selle kõrvalproduktina paljude inimeste vajadused rahuldati. Me võime olla niivõrd hõivatud teiste inimeste vajadusi täites, et me ei kuule, kui Jumal käsib meil midagi muud teha, ja me paneme mööda Jumala plaanist.

UM:Mis te arvate, miks on nii palju segadust ja lahkmeelt prohvetliku suhtes?
KW: Võib-olla inimesed tunnevad end ohustatuna. Piibel ütleb kirjas korintlastele, et te võite kõik prohveteerida. Prohvetlik vaim võib tulla koosolekule, ja vaim sinu sees on prohvetlik, see teab asju. Ja prohvetlik inimene ei ole lihtsalt see, kes tõuseb püsti ja ütleb: “Nõnda ütleb Issand...” Aga kui sa teenid, siis prohvetlik tuleb sinust esile, sest sa ütled seda, mida Jumal ütleb. See tegelikult ongi prohvetlik tegu. See pole mingi kummaline inimrühm, kes teeb naljakaid asju. Aga kui sa teenid ja sa oled Vaimus, siis prohvetlik võidmine on kohal, sest see on sinu sees. Püha Vaim on prohvetlik vaim, Temast ei saa lahutada. Püha Vaim liigub kõikides vaimuandides. Ta lihtsalt voolab inimeste läbi, kui sa ainult lased.

Vaimuannid on nagu tööriistavöö. Just nagu on elektrikul, kui ta läheb tööle. Tal on puusade ümber tööriistavöö, mille küljes on talle vajalikud tööriistad ja siis ta võtab sealt selle, mida ta parajasti vajab. Sama lugu on inimeste teenimisega. Mida inimesel parajasti vaja on, seda saabki kasutada, olgu see siis tarkusesõna või julgustus. Vaimu töö on kõik ühes pakis. Prohvetlikku ei saa sellest lahutada.

Jeesus ütles, et inimene ei ela üksnes leivast, vaid igast sõnast, mis lähtub Jumala suust nüüd. Nüüd! Ja nüüd, koosolekutel, peavad inimesed ise aru saama, mida Jumal ütleb neile praegusel ajahetkel. Seda, mida Jumal kellelegi räägib, ei pruugi olla minu sõnumis, kuid see Jumala käest lähtuv sõna on see, mis viib sind edasi järgmisele tasemele. Kui sa pole kindel selles, mis Jumalal sinu jaoks on varutud, siis kuidas sa saad selle poole sihtida. Sa ei saa sihtida midagi, mida sa ei näe.
Kui inimesed hakkavad prohveteerima, siis alati kõik ei õnnestu ja kõik ei lähe õigesti. Aga see ei tähenda, et siis me paneme need inimesed vangi. Me peame neid julgustama, et nad uuesti prooviksid ja edasi tegutseksid. Keegi ei kaota sellepärast oma päästet. Me suhtume iseendasse liiga tõsiselt.

UM: Kas teil on olnud mingeid imelisi nägemusi taevast? Äkki saaksite meile rääkida mõnest kogemusest, mis on olnud teie jaoks väga eriline.
KW: Jumala vankrid on meie ümber kogu aeg. Ma tean palju inimesi, kes nendega sõitmas käivad. Kõik, mis me Vaimus saame, on usust. Me ei saa midagi välja teenida.
Kui sa näed Vaimus Jumala vankreid, siis tea, et nendega saab sõitma minna, sest Jumal armastab näidata sulle seda, mida Ta tegemas on.

Aga mul on olnud kaks suuremat külaskäiku. Ma olen nendest kirjutanud oma raamatus “The visitation”. Mind võeti taevasse iga päev seitse päeva järjest. See oli selline järjepidev sündmus – ühel päeval lõppes ja järgmisel päeval jätkus sama koha pealt. Jumal näitas mulle kogudust ja seda, kus me olime. Ta näitas, miks inimesed Jumalalt vastu ei võta ja palju muudki.

Järgmine kord tõsteti mind iga päev taevasse kolm ja pool nädalat järjest. Jumal näitas mulle siis oma kihlatut, kogudust. Üks asi, mis selle nägemuse juures on eriti tähtis, oli see osa, kui ma nägin ühes ruumis kaunist neiut, kihlatut. Ta oli niivõrd ilus. Ta seisis kolme ingli keskel. Siis jalutas Jeesus sinna ruumi. Ja inglid hakkasid neiule laulma: “Kas Ta pole imeline? Imeline, on ju Ta.” Ja kihlatu vaatas Teda, sest Jeesus oli nii kütkestav. Ja siis hakkas neiu laulma: “Kas Ta pole imeline? Imeline, on ju Ta.” Ja siis jalutas Jeesus kihlatu juurde ning laulis talle: “Jah, sa oled imeline. Tõesti imeline oled sa.” Ja Jeesus oli niivõrd armunud neiusse. Jeesus arvas, et Tema kihlatu on tõesti parim ja imelisim. Sest seda me tegelikult olemegi. Pruut ehk siis kogudus on parim ja imelisim kogu loodu seas, sest me oleme luu Tema luust. Aga ma panin tähele, et kihlatu ei tahtnud üldse Jeesuse juurest lahkuda. Ja kui Ta Jeesuse juures oli, siis kõik, mis oli Tema peal, langes ka kihlatu peale. Ja kihlatu ehk kogudus muutus Jeesuse sarnaseks. Ja kihlatu ei pingutanud selle nimel, ta ei teinud mingit rasket tööd, vaid ta lihtsalt puhkas Jeesuse kaisus. Aga paljud kristlased püüavad iseennast paremaks teha ja selle nimel tööd teha. Aga sa ei saa seda teha. Jeesus ei tulnud kedagi paremaks tegema, vaid vana inimest risti lööma. Vana inimene ei ole parandatav.

Mind on vaimus igale poole viidud. Ma olen käinud üle terve maailma, käisin Iisraelis. Aga kõigest sellest ma olen kirjutanud lähemalt oma raamatus “Inglid”. Aga ma tahan veel lisada seda, et inglid on meie teenistuse osa. Nad teenivad sind kogu aeg. Nad on teenijad vaimud. Aga inimesed hakkavad millegipärast kartma, kui inglitest rääkima hakatakse. Nad kardavad, et hakatakse ingleid kummardama. Aga Jumala inglid ei lase end kummardada. Nad on olnud meiega kogu aeg ja nad on olnud kogu aeg koguduse elus, aegade algusest saadik.

UM: Kas on veel midagi, mida tahate lõpuks lisada?
KW: Jah, tahan küll. Inglise keeles on hea väljend: “Snuggle, don't struggle.” (poe kaissu, ärge rabelege nii palju – toim. märkus) Asi on alistumises, mitte rabelemises ja töötegemises. Inimestel on sellest raske aru saada, sest nad püüavad alati midagi ise ära teha. Ma ütlen alati inimestele, et aitab, istuge Jeesuse jalgade juures ja kuulake, siis Ta ütleb teile, mida te peate tegema. Inimeste jaoks on lihtsam see, kui ma annaksin neile nimekirja 20 punktiga, mida tegema peab. Aga tegelikult peaksid nad lihtsalt Isandat nautima ja Jumala üle rõõmustama.

Jumala sõnum Eestile. Kathie Walters (8.08.08). Tõlgitud Elijah Listist.
Ma nägin lilleaasa. Seal oli palju lilli, erinevat värvi lilli. See oli väike lillepõld ja tundus habras, aga tegelikult olid need lilled väga tugevad. Ma nägin, kuidas rasked saapad kõndisid nende peal, talludes neid oma taldade all. Saapad kõndisid üle selle põllu edasi-tagasi (see oli Eesti). Võis arvata, et lilled on maha tallatud ja purustatud, aga kui saabas üle läks, siis lilled tõusid uuesti üles.

Sellel aastal toimub vaimusfääris ja atmosfääris muutus, mis on pöördumatu. Isand ütles mulle: "Ma võtan ära nende saabaste raskuse." Kuigi eksisteerib religioosseid vaime ja vanu kontrollivaid vaime, mis on aina uuesti ja uuesti üritanud võimu haarata, siis enam kunagi pole neil sama mõjuvõimu, kui neil vanasti oli.

Juba on üks pragu, mis läheb suuremaks, ja see pragu on betoonist mõttemallides. Inimesed võtavad vastu uusi asju ja uue vabaduse. Vana valvur lubab uue generatsiooni valvuril esile tulla ja oma koha sisse võtta ning asuda oma meelevallapositsioonile Vaimus ning siis kõndida koos, kõrvuti, ning ühel hetkel annab vana valvur uuele taganttõuke.

Vanade rajatud koguduste juhid naeratavad, kui näevad neid uusi asju, mille üle nad kunagi kulmu kortsutasid, ja Jumala Vaim vabastatakse mitmes paigas. See, mida sa öelda ei saa, seda sa võid LAULDA. Sa võid LAULDA SIIONI LAULE, MIS PURUSTAVAD KINDLUSTUSI. Asi pole lihtsalt sõnades, vaid võidmises, mis on nende sõnade ja laulude peal. Uued laulud tulevad Eestist ja uus muusika tuleb siit ja uued muusikud ning ülistusmeeskonnad tõusevad üles ning toovad esile Sõna laulude ja ülistusega.

Lipud ja plakatid ka deklareerivad – seda, mida inimesed ei saa kuulda, seda nad näevad, ja seda, mida nad ei saa näha, seda nad kuulevad. Ühendus Vaimus Iisraeliga vabastab finantsid ja õnnistused koguduses.

Me kuulutame, et vanad uksed, mis on Jumala liikumiseks suletud, AVATAKSE – uksehinged õlitatakse. Kui suured rasked uksed, mis on kaua aega kinni olnud ja rooste läinud, avatakse uuesti, siis sa kuuled krigisevat häält. Kui sa seda kriginat kuuled, siis ära kohku. Ole siis RÕÕMUS, et Jumal liigub ja palveta õli pärast, mis valatakse selle rahva iidsete uksehingede peale. Eesti, TULE ESILE – Eesti jaoks on praegu aeg tulla esile kui värav, sissepääs mitmete jaoks.

Laste seas tuleb esile Jumala liikumine. Moetööstus paneb maha oma märgi. Räägi ja deklareeri, et kristlastest disainerid ja ärimehed ja ärinaised leiavad oma hääle ja näo ning kasutavad oma positsiooni, et mõjutada maailma Jumala heaks, mitte ainult Eestis, vaid terves Euroopas.

Ma nägin lindikesi, erksavärvilisi lindikesi – kollane kuld (auhiilgus), sinine (ilmutus), roheline (uus elu), lilla (kuninglikkus), valge (puhtus) – ulatumas Eestist Austraaliasse ja Uus-Meremaale. Need moodustasid silla Vaimus. “Minge üle, minge üle Austraaliasse, seal on õnnistus, mida te saate edasi anda ja sealt kaasa võtta.”

Kathie Waltersiga vestles Külli Kuusk




 Lisa kommentaar | Loe kommentaare (1)

Sinu nimi *
Sinu e-mail
Kommentaar *

Mitu ä tähte on sõnas jäääär? * See rumal küsimus hoiab robotid sellest foorumist eemal. Palun kirjuta oma vastus siia:


  Tutvu reeglitega





Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel

Loe kommentaare (1)


Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.