Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » IISRAEL



Roš hašanah - Jumal teeb ümberkorraldusi sinu järgmise eluperioodi jaoks
Matt Sorger

Roš hašanah on üks juudi kalendri tähtsamaid pühasid. Jumala tööl on alati oma ajad ja perioodid ja Ta ei tee mitte midagi umbropsu. Kümne aasta jooksul alates sellest, kui Jumal pani meid prohvetlikku tervendusteenistusse, olen ma täheldanud, et september on igal aastal olnud vaimselt väga tähelepanuväärne kuu.

Meie teenistus sündis 2002. aasta septembris ja igal aastal septembrikuus on Jumal toonud meie töösse märkimisväärseid muutusi. September tähistab juudi kalendris esimest kuud, kus roš hašanah tähistab uue aasta esimest päeva. Juudi kalendri tähtpäevad ja pühad tähendavad Vaimus olulisi aegu ja perioode. Jumal töötab endiselt kooskõlas selle originaalse kalendriga.

MUUTUSTE AEG - ÜMBERPAIGUTAMISED JA JOONDUMISED

September - juudi uus aasta - on tihti muutuste aeg. Kui Isand toob muutused, siis toimuvad asjade ümberpaigutamised ja tihti toimub ka asjade äralõikamine. See toob kaasa endaga joondumise Kristuse ihus, nii et me oleme õigel ajal õiges kohas vastavalt Kuningriigi eesmärkidele. Ma usun, et väga paljud Kristuse ihus sisenevad praegu uude ajastusse oma eludes, kus Jumal kutsub neid jätma maha vanad asjad ja sisenema uutesse.

Mineviku asjad, mis on meid takistanud ja pidurdanud meie edasiliikumist, peavad jääma maha, et me saaks vastavalt Jumala eesmärkidele ja kutsumisele edasi minna. See on tõesti aeg, mil Jumal võtab ära ja eemaldab kõik, mis takistab meie võidujooksu Temas. Sellisel muutuste ajal on oluline, et me mõistaks, mida Tema on tegemas ja mida Ta nõuab meilt, et me jätaks maha, liikumaks uude perioodi. Kõik need muutused on erinevad igaühe meie jaoks, sõltuvalt sellest, milline on Jumala unikaalne plaan meie elu jaoks. Meil peavad olema kõrvad, et kuulda Teda sellel perioodil.

ÄRA KOPEERI VANU MUDELEID

Jumal on end meie kastist välja murdmas. Me peame olema ettevaatlikud, et me ei sätiks ennast paika vanade mudelite järgi, isegi mitte heade mudelite järgi. Me ei peaks kopeerima eelmise ajastu teenistusmudeleid. Jumal on tegemas uut asja. Et liikuda uue veinilähkri juurde, tuleb meil jääda väga paindlikuks ja tundlikuks selles, mida ja kuidas Jumal tegutseb just praegu. See nõuab ülipeent tundlikkust Tema häälele ja julgust mitte sulanduda maailmaga ja mitte minna lihtsalt vooluga kaasa. See nõuab südame täielikku sõnakuulelikkust ja suremist enesele.

3 Ms 23:23-32 räägib trompetite e pasunate pühast ja lepituspäevast.

Igal pühal on oma eriline ajalooline ja prohvetlik tähendus. Kui juudi kalendri järgi kolm esimest püha räägivad Kristuse esimesest tulemisest, siis kolm viimast viitavad Tema teisele tulemisele. Kõik need pühad oma tähendustega tulevad ajalooliselt esile läbi Jeesuse Kristuse elu. Pühadel on tänini eriline tähendus meie jaoks.

Jeesus ütles Matteuse 5:17 et "ärge arvake, et ma olen tulnud tühistama käsuõpetust või prohveteid, ma ei ole tulnud neid tühistama, vaid täitma". Koloslastele 2:16-17 viitab samutisellele, et need pühad on "vari sellest, mis on tulemas".
Asjad, mis olid Vanas Testamendis kaetud pitseriga, avanevad ja tulevad esile nüüd Kristuse elu läbi.

TROMPETITE E PASUNATE PÜHA - VAIMSE UUE AASTA ALGUS

29. september 2011 on sellel aastal roš hašanah, vaimse uue aasta algus. Sellel päeval algab periood, mida saab nimetada meeleparanduse kümmeks päevaks (Ten Days of Awe), mis lõpevad jom kippuri ja lepituspäevaga.

Roš hašanah on tuntud ka kui pasunate püha. Selle juudi püha ajal inimesed palvetavad, et saada Jumala andestust, edukat uut aastat ja pikka elu. Vastavalt juudi traditsioonidele on see päev iga-aastane Jumala kohtumõistmise aeg inimkonna üle.

Sellel vaimsel perioodil vaatavad Jumala silmad üle meie südamed. See on aeg, kus:

1. alanduda Jumala ette, et Ta saaks läbi katsuda ja kohut mõista meie südamete üle. Meil peaks olema patu suhtes kahetsev meeleparanduse suhtumine.

2. palvetada, et uue aasta üle oleks Jumala õnnistus.

3. palvetada, et Jumala õnnistus oleks meie pika ja terve elu üle Kristuses.

Maailma entsüklopeedia viitab sellele, et juudi teenistused fokuseerivad roš hašanahi ajal kohtumõistmisele, meeleparandusele ja andestusele. Puhutakse sofarit, et kutsuda inimesi meeleparandusele patust ja et äratada inimesi pühalt teenima Jumalat.

PÜHADUSE JA VÄE LIIKUMINE

Sellel hooajal on kutse minna pühaduse ja väe järele.
Kui me nüüd siseneme uude perioodi, siis me näeme kahte voolu, mis koos tegutsevad - ühelt poolt sügav pühadus ja teiselt poolt koos sellega kaasnev erakordne vägi.

Segunemiste aeg on läbi. Enam ei saa olla nii, et inimesed teenisid avalikkuse ees võidmises ja samal ajal privaatselt elasid patus. Jumal kutsub meid elama kõrgema standardi järgi ning elama tõelises vaimses küpsuses. Jumal on toomas oma kogudust paika, kus me oleme tõelised Jumala pojad. Aga selleks, et see võiks juhtuda, on meil vaja kogeda Tema püha ja armastavat korrigeerimist (distsiplineerimist), et me kasvaks küpsusesse, et elada pühaduses ja väes, milleks Ta meid on kutsunud.

Jumal tegeleb igasuguste segunemistega koguduse südames nii kollektiivselt kui individuaalselt. Tulemas on palju suurem au, ja selleks, et olla võimeline kandma selle au raskust, on meil vaja kindlat ja tugevat alust. Ja mida rohkem Jumal lisab väge kogudusse, seda kõvem alus tuleb. Jumal eemaldab igasugused segunemised, et me suudaks toime tulla puhta Püha Vaimu väega.

Sellel ärkamise perioodil me näeme kahte paralleelset voolu: pühadus ja vägi. Me tegelikult alati ei tea, mis on meie südametes. Kui seal on midagi, mida on vaja puhastada, siis Jumal kindlasti teeb seda. See on aeg ja periood, kus on vaja alistuda ja lasta Jumalal oma süda läbi katsuda ja puhastada.

OTSUSTA ÄRA UUE AASTA SUUND

Positsioon, mille me võtame Jumala ees, otsustab ära, millise suuna võtab uus aasta. See, mida me praegu külvame, vabastab uue aasta lõikuse. Roš hašanah on tuntud ka kui aasta pea (juht). Juudi traditsioon räägib sellest, et see päev tähistab maailma loomise aastapäeva ja aega, mil Jumal hindab oma loodut. Nii nagu pea juhib ja suunab ihu, nii juhib ja suunab Jumala kohtumõistmine roš hašanahi ajal uue aasta sündmusi.

See on väga oluline, mida me külvame praegusel perioodil.
Otsused ja valikud, mida me praegu teeme, panevad paika uue aasta arengud ja suunad. Seemned, mida me külvame praegu oma eludes, määravad ära lõikuse, mida me saame tuleval aastal.

Kui ma räägin Jumala kohtumõistmisest, siis mõned kargavad püsti ja hüüavad: „Just! Inimkond on nii patune. Jumal hakkab maailma hävitama!“ Kui ma räägin kohtumõistmisest, siis ma ei räägi Jumalast kui hävitajast. Jumala kohtumõistmine on alati lunastav ja Tema distsiplineerib alati armastuses ja julgustusega. Korrigeerimine, mis tuleb ilma julgustuseta, ei ole Jumala südamest. Tema distsiplineerimine julgustab meid alati minema kõrgemale, see mitte kunagi ei röövi meilt julgust ega peksa meid pikali. Nii tegutseb tavaliselt kohtumõistmise ja kriitika vaim.

VÄGA HEA AEG LÄBIKATSUMISEKS JA HINDAMISEKS

Praegu on väga hea aeg, et minna Isanda ette ja paluda Tal läbi vaadata meie süda ja puhastada see kõigest, mis võiks Teda kurvastada ja pahandada. Kui me nüüd liigume uude perioodi, mis Jumalal on meie jaoks valmis pandud, siis positsioon, mis me peaks võtma, on alandlikkus ja valmidus katsuda läbi ja ise kohut mõista oma südame üle, et meie üle ei mõistetaks kohut. Samuti on see väga hea aeg, et palvetada Jumala õnnistust ja soosingut uue aasta üle.
Roš hašanahi järel tulevad meeleparanduse kümme päeva, mis lõpevad lepituspäevaga. Lepituspäeval läheb ülempreester pühamast pühamasse paika ja valab ohvrivere armujärjele, et lunastada inimeste eelmise aasta patud. Sel hetkel pole ülempreestri ja täielikult ilmutatud Jumala au vahel mitte mingit barjääri.

Ma usun, et kui me alandume Jumala ette ja embame uuel viisil oma elus risti ohvrit, siis me saame kogeda intiimsuse ja osaduse sügavust Jumalaga intensiivsemalt kui eales varem. Meie ja Jumala auhiilguse vahel ei ole mitte mingit barjääri, kui me embame risti tööd.
Alandlikkus avab meie jaoks tee, et minna sügavasse ja puhtasse osadusse (lähedusse, intiimsusesse) Jumalaga.
Ja just selles paigas me hakkame kätte saama imelist lõikust, mis ootab meid. Ja mitte ainult Jumala armu ja armastuse lõikust meie eludes, vaid lõikust globaalsetes mõõtmetes, kui sel viimsel tunnil inimkonna süda pöördub Jumala poole.

Pane ennast valmis, et liikuda Tema erakordses väes, mis rajaneb pühadusel, alandlikkusel ja erakordsel armastusel.




 Lisa kommentaar | Loe kommentaare (1)

Sinu nimi *
Sinu e-mail
Kommentaar *

Mitu ä tähte on sõnas jäääär? * See rumal küsimus hoiab robotid sellest foorumist eemal. Palun kirjuta oma vastus siia:


  Tutvu reeglitega





Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel

Loe kommentaare (1)


Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.