Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » TAEVAMANNA



Krüptoniidi tapmine
John Bevere

Sissejuhatus

See võib teid üllatada, aga ma ei ole elu seeski tahtnud nii palju kordi lõpetada ühe raamatu kirjutamist ja ma selgitan seda mõne hetke pärast. Aga kõigepealt – kuidas saab sellise pealkirjaga raamat nagu „Krüptoniidi tapmine“ olla mõeldud Kristuse järgijatele? Lubage mul esitada lühike selgitus.
Enamik meist tunneb sõna „krüptoniit“ Supermanist rääkivast väljamõeldud loost. Selle, millest on peaaegu saanud Ameerika folkloor, kirjutasid algselt keskkoolisemud Jerry Siegel ja Joe Shuster ning see kirjastati 1938. aasta juunis kõigepealt koomiksina. Üleloomulike võimetega varustatud heatahtliku kangelase lugu oli suurepärane vastumürk natslikule türanniale. Supermani populaarsus kasvas tohutu kiirusega ja lõpuks ei antud seda lugu edasi mitte ainult trükis, vaid ka raadio, televisiooni ning kassahittidest filmide vahendusel.
Mõne aja pärast leidis publik, et Supermani haavamatuse tõttu on lugu veidi igavaks muutunud. See ajendas autoreid 1940-ndatel välja tulema millegi sellisega, millest sai kuulus krüptoniidi nimeline aine – Supermani koduplaneedilt pärinev mineraal, mis suutis kahjutuks teha ta üleloomulikud võimed. Krüptoniidi mõju all ei olnud Superman inimolenditest väelisem.
Kristlaste jaoks on samuti olemas „krüptoniit“, mis töötab vastu meie Jumalast antud väele ja iseloomule. Mis see on? Kuidas me selle ära tunneme? Kuidas mõjutab see meid individuaalselt ja kollektiivselt? Kuidas takistab see meie efektiivsust ja meie võimet võita kadunuid? Millest me selle mõju all olles ilma jääme? Miks on seda nii kerge maskeerida? Need on mõned küsimustest, mida käesolevas raamatus käsitletakse.
See on kahekümnes raamat, mis ma olen Püha Vaimu abil ja juhtimisel kirjutanud. Nagu ma mainisin, tahtsin ma selle kirjutamise käigus viis või kuus korda pooleli jätta. Üks põhjuseid oli see, et see pani mind silma vaatama probleemidele, mida ma ei saanud omaenda elus ignoreerida. Ma pidin endalt küsima: „Kas ma lepin sellega, et elan allpool seda, milleks ma olen loodud? Kas me tõepoolest kogeme kollektiivse kogudusena Jumala ligiolu ja väge, muutmaks meie kogukondi?“ Ma ärkasin tegelikult mõned korrad üles ja tõin kuuldavale järgmised sõnad: „Isa, ma ei ole kindel, et mulle see raamat meeldib. Ma tahan jätta selle kirjutamise pooleli.“
Iga kord tajusin ma, kuidas Püha Vaim ütleb otsustavalt ei. Lõpuks, viimasel korral, kinnitas Ta mulle, et see sõnum annab meile olulisi arusaamu sellest, kuidas aidata ehitada terveid isiksuse, perekondi ja kogudusi üle terve maailma. Selle põhimõtted võivad muuta terveid linnu.
Pärast seda lubadust jätkasin ma kirjutamist usus. Kui ma jõudsin raamatu viimase osa juurde, milleks on seitse viimast peatükki, sai sõnumist tulenev kasu selgesti nähtavaks. Ma ei näinud mitte ainult tarkust, mis peitub selles sõnumis, vaid ka selle pakilisust. Nüüd pean ma seda üheks kõige tähtsamaks sõnumiks, mis minu nime all on välja antud.
Nüüd, mil ma olen maininud seda raamatu lõpus saadavat tasu, võib tekkida kiusatus minna kohe selle lõpuosa juurde. Aga lubage ma hoiatan teid – palun ärge tehke seda. Kui te jätate kolm esimest osa vahele, väheneb neljanda osa mõju märkimisväärselt. Seda võib võrrelda filmi vaatamisega, mida alustatakse viimase kahekümne minuti pealt, vaatamaks üksnes lõpustseene. Nende mõju ei oleks pooltki nii tugev kui siis, kui vaadataks filmi algusest peale. Need, kes vaatavad algusest, nutavad, hõiskavad või rõõmustavad. Teised aga ei saa aru, mis selles filmis nii erilist on.
See raamat koosneb kahekümne kaheksast peatükist neljas osas, milles igaühes seitse peatükki. See on nii tehtud kavatsuslikult, aitamaks lugejaid, kellel on kiire elutempo. Te võite veeta iga päev kümme kuni viisteist minutit, et neli nädalat lugeda peatükk päevas. Või te võite võtta ühe peatüki nädalas, et umbes poole aastaga raamat läbi saada. Või te võite lugeda seda nii, nagu te tavaliselt raamatuid loete. Meie eesmärk on sobitada see sõnum kõikvõimalikesse lugemisplaanidesse, mis teie jaoks kõige paremini sobivad.
Lõpuks – seda sõnumit tuleb vaadelda teekonnana. Sellisena, mis pakub kaitset krüptoniidi eest ja annab mõistmist, kuidas mõjutada maailma.

Raamat on alla laaditav siit: http://cloudlibrary.org/et/et-books/killing-kryptonite-book/




 Lisa kommentaar | Loe kommentaare (0)

Sinu nimi *
Sinu e-mail
Kommentaar *

Mitu ä tähte on sõnas jäääär? * See rumal küsimus hoiab robotid sellest foorumist eemal. Palun kirjuta oma vastus siia:


  Tutvu reeglitega





Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel

Lisa kommentaar


Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.