Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV » Veebruar 2004



Lunastus vaimse surma needusest
Kenneth E. Hagin

Iga uskliku vajadus on olla nendes õpetuspunktides, mida "Lahti ostetud" raamat käsitleb, hästi ettevalmisatud. Selle kolm peatükki kannavad pealkirju: "Lunastus vaesuse needusest", "Lunastus haiguse needusest" ja "Lunastus vaimse surma needusest". Kokku võetuna sisaldavad need endas lühida kuid tiheda teoloogiakursuse: õppekursuse, mis muudab su elu.
Loe lunastusest vaimse surma needusest siit ... // loe edasi »

Meele uuendamine
Casey Treat

Pastor Casey Treat esitab Jumala Sõnast lähtudes sõnumi, mis toob sulle tõelise ja kestva muutuse, mida sa igatsed. Nii meestele kui naistele, abikaasadele, lihtusklikele ja teenistujatele, noortele ja vanadele on tõde MUUTUMISEST MEELE UUENDAMISE LÄBI elusid muutev.
Alusta muutumist lugedes katkendit siit ... // loe edasi »

Õigsuse and
Kenneth Copeland

Oma raamatus "Õigsuse and" õpetab Kenneth Copeland sellest, kuidas iga usklik on tehtud Jumala õigsuseks Kristuses ja kuidas see õige seisund mõjutab kõiki kristliku elu aspekte.
Meie õige seisund Jumala ees on tasuta and. Me ei saa selle saavutamiseks midagi ära teha. Jeesus on teinud meid õigeks oma asendusohvri läbi Kolgatal. Ta võttis enda peale karistuse meie patu ees, et meie võiksime seista Jumala ees ilma süü- või hukkamõistutundeta.
Selle Jumala suure anni kohta võid edasi lugeda siit ...
// loe edasi »

Kuidas arendada oma vaimset loomust
Kenneth E. Hagin

Teadus on kulutanud miljoneid dollareid inimese füüsilise ihu ja intellektuaalsete protsesside arendamise peale. Aga inimese vaimu arendamiseks on tehtud vähe.
Loe siit, mis Kenneth E. Haginil on selle kohta öelda ... // loe edasi »

Inimese kroon tagasi antud
Jerry Savelle

Milline on inimese seisund ja roll selles elus?
Läbi ajaloo on inimesed selle küsimuse tõstatanud ja vastused ei ole alati sugugi lõplikud olnud.
Piibel ütleb, et Jumal lõi inimese ja pani talle pähe krooni – au ja austuse krooni.
Aadam oli maa peal kuningaks ja ta krooniks oli Jumala au. Selles avaldus Jumala enda loomus. See esindas Jumala omadusi ja Kõikväelisest Jumalast lähtuvat meelevalda ja väge.
Usklikuna on sinu peas kroon, mis esindab sinu meelevalda ja valitsemisõigust siin maa peal. Kanna oma krooni ja kasuta meelevalda Saatana üle. See toob au meie Kuningale Jeesusele, elava Jumala Pojale.
Loe oma meelevalla ja positsiooni kohta edasi siit ...
// loe edasi »

Jumala Sõnaga vastavuses palvetamise palve saladus
Kenneth E. Hagin

“On kurb,” märgib vend Hagin, “et Vaimuga täidetud kristlased elavad terve oma elu ära ja ei toimi mitte kunagi Sõna põhjal. Jumala Sõna on tõde.
Jeesus ei öelnud, et võib-olla see sünnib või et on mingi võimalus, et see võiks sündida. Selle asemel ütles Ta, et see sünnib! Kui sa oled mingi asja pärast ühel nõul palves, siis see sünnib. Selle asemel, et targutada Piibli üle, asu parem sellega ühele poolele.”
Loe ühest palve saladusest siit ... // loe edasi »

Parim palveviis
Lynne Hammond & Patsy Cameneti

Efektiivne palve – see on kõige võimsam jõud maailmas. See võib liigutada mägesid ja muuta elusid.
Vanas Testamendis peatas see aja ja pani päikese paigal seisma. See võitis sõdu ja tõi tule taevast alla. Uues Testamendis tegi see imetegusid, avas vanglauksi ja saatis ingleid appi.
Loe lõiku raamatust "Väelise palve saladused" ning loe palvetamise kohta edasi siit ... // loe edasi »

Pühast Vaimust juhitud olemise õppimine
Kenneth E. Hagin

Kätte on jõudnud lõpuajad. Kõikide asjade lõpp on lähedal. Meid ootavad ees määrava tähtsusega aastad, sest ära tuleb teha suur töö ja suur hingede lõikus kokku koguda.
Mitte kunagi varem ei ole olnud nii tähtis olla tundlik Püha Vaimu juhtimisele ja elada Jumala plaani kohaselt meie elu jaoks.
On aeg end vormi viia. On aeg hakata Jumala teenimist tõsiselt võtma ja olla kõike seda, mida Jumal tahab, et me oleksime.
Loe katkendit Püha Vaimu juhtimisest ning alusta oma teekonda siit ... // loe edasi »

Mis on meelevald?
Kenneth E. Hagin

"Kas meil on meelevald, millest me ei tea - mida me ei ole avastanud - mida me ei kasuta?"
Kenneth E. Hagin esitas endale selle küsimuse, kui ta oli noor jutlustaja. "Mul oli vahetevahel olnud vaimse meelevalla sähvatusi," märgib ta. "Nagu teisedki, olin ma komistanud selle otsa ja seda kasutanud, teadmata, mida ma teen.
Oma uuringute tagajärjena järeldasin, et meil kui Kogudusel on maa peal meelevald, mida me veel ei ole mõistnud."
Õpi kasutama oma meelevalda ning alusta oma õppimist siit ... // loe edasi »

Palve lahinguväli
Kenneth Copeland

Mis on palve? Kuidas see toimib? Kas see toimib minu jaoks?
Vastamaks nendele ja ka teistele küsimustele, toob Kenneth Copeland esile Jumala Sõnas esinevad võimsad põhimõtted efektiivse palve kohta.
Sa saad teada, miks me peaksime palvetama ja millist laadi palved annavad tulemusi.
Sa õpid, kuidas arendada sügavamat vaimuelu, mis viib sind edule.
Esimese sammu küllusliku elu ja Jumalaga lähedasema osaduse poole astud Sa raamatu "Palve - sinu edu alus" esimesel leheküljel.
Järgnevalt saad lugeda sellest raamatust ühte peatükki. // loe edasi »

Kiitus ja ülistus
Andrus Lukas

Kõik instrumendid, mis toovad esile mingit heli või kõik, kelledel on eluõhku, peaksid tooma kiitust Jumalale. Veel enam, meile ei ole antud ainult võimalus Teda kiita, vaid pigem on see üleskutse või lausa korraldus – kõik, kellel on eluõhku, kiitku Jehoovat! (Laul 150)
Millal sina viimati kiitsid ja tänasid Jumalat tema helduse ja ustavuse eest? // loe edasi »

Intervjuu Duane Linstromiga

Duane näeb esmapilgul vaadates välja nagu täiesti tavaline eestlane. Ka tema käitumisest õhkub eestlaslikku rahu ja reserveeritust. Duane on mees Ameerikast, kes ei põlga ära kiluvõileiba ega kohupiimatorti ning joob rahulikult kanget eestimaist kohvi. Tema sisemusest aga voolavad välja Püha Vaimu jõed ning kui ta 2003. aasta detsembris Harta koguduses teenis, siis janused said oma janu kustutatud. // loe edasi »

Kes on see Jumala jälitaja?
J.Lee Grady

Jumala jälitaja on isik, kelle kirg Jumala ligiolu järele sunnib teda taga ajama võimatut, lootuses, et kinnipüüdmatu püüab tema kinni. Laps ajab armastavat vanemat taga seni, kuni isa tugevad käed haaravad äkki tagaajaja oma embusesse. Tagaajajast saab kinnipüütu, tagaaetavast kinnipüüdja. Paulus väljendas seda nii: "ma püüan kätte saada seda, mille pärast Kristus Jeesus mind on kätte saanud" (Filipi 3:12)
Iiob oli Jumala jälitaja, niisamuti ka Paulus, Mooses, Taavet ja paljud teised tänapäevani välja.
Lisa ka enda nimi sellesse nimekirja. Saa Jumala jälitajaks. Kes teab? Sina võid olla see, kelle Ta kinni püüab ... // loe edasi »

Kenneth E. Hagini prohveteering
Kenneth E. Hagin

Kenneth E. Hagin teenis Kristuse ihu ustavalt peaaegu 70 aastat. Tema teenistus on puudutanud paljusid ka Eestimaal.
Tänaseks on ta läinud Jumala ausse, kuid tema sõnumid raamatute, videote ja kassettide kaudu elavad edasi. Jumal lubas K.E.Haginil enne tema maise teekonna lõppu näha meie tulevikku ning andis oma Vaimu kaudu oma rahvale ühe väelise sõnumi RHEMA Winter Bible Seminaril 18.02.2003 Kenneth E. Hagini kaudu. // loe edasi »

Iisrael ja meie
Vappu Selonen

Vapput tunnevad Eestis väga paljud. Tema energial ei tundu olevat piire. Tema siiruses ei saa kahelda küll keegi. Tema armastus on aidanud paljusid nii siin Eestis kui ka siit väljaspool.
Praegu on Vappul südames vaat et ainult üks sõnum - kogudus, toeta Iisraeli - mida Jumal õhutab teda rääkima seal, kus vaid kuulajaid leidub. // loe edasi »









Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.